Σάββατο 11 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Πληθαίνουν οι αποφάσεις για απεργιακή απάντηση

Ενάντια στο χτύπημα που φέρνουν κυβέρνηση και κεφάλαιο στο δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση των εργαζομένων

Από το προχτεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Από το προχτεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Σε συνέχεια των συλλαλητηρίων στις 9 Νοέμβρη, όλο και περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των 9 Ομοσπονδιών εργαζομένων και συνταξιούχων για απεργιακή απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση των εργαζομένων.

Στο κάλεσμά τους, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Τύπου - Χάρτου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λογιστών, Φαρμάκου, Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) και Συνταξιούχων ΙΚΑ, επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

«Δηλώνουμε την απόφασή μας: Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε κανένα νόμο που θα βάζει εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση, στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων. Θα απαντήσουμε με γενική απεργία. Δεν υποχωρούμε όσους νόμους και αν ψηφίσουν. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων, των μνημονίων».

Μέχρι στιγμής, στο κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Λάρισας, Λευκάδας - Βόνιτσας, Ζακύνθου, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Λέσβου και Σάμου, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς και 50 σωματεία εργαζομένων.

Στις νέες υπογραφές συγκαταλέγονται τα σωματεία: Υποδηματοποιίας - Δέρματος, Κλωστοϋφαντουργίας και Ιματισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, Εργατοϋπαλλήλων ΑΙΓΙΣ Χαλκίδας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας, Οικοδόμων Ικαρίας - Φούρνων και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

Την Τρίτη 14/11 το περιφερειακό συλλαλητήριο στην Κομοτηνή

Παράλληλα, εργατικά σωματεία, Αγροτικοί Σύλλογοι, φοιτητικοί Σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οργανώνουν συλλαλητήριο - απάντηση στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού, την Τρίτη 14/11, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, τη μέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης, που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 13 και 14 Νοέμβρη.

Σωματεία και φορείς καλούν το λαό να «υποδεχτεί» αγωνιστικά τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, που ετοιμάζονται να φέρουν κι άλλα βάρβαρα μέτρα με την τρίτη «αξιολόγηση». Απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους και το λαό να γυρίσουν την πλάτη στην προσπάθεια εργοδοσίας, κυβέρνησης, των άλλων αστικών κομμάτων και των αιρετών στην Τοπική Διοίκηση να τους υποτάξουν στον δήθεν «εθνικό στόχο» της επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη. Απέναντι στην κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου, τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς καλούν τον εργαζόμενο λαό να περάσει στην αντεπίθεση, να προτάξει τις δικές του διεκδικήσεις, την πάλη για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

  • Σήμερα Σάββατο, εξάλλου, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και σωματεία της πόλης καλούν σε κινητοποίηση ενάντια στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ