Σάββατο 11 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγελία για τη δίωξη συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ

Τη δίωξη από τη δημοτική αρχή Βόλου σε βάρος της συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ, Εύης Καρυδάκη, με την αιτιολογία ότι έσκισε ένα κενό, ασυμπλήρωτο έντυπο «αξιολόγησης» των Δημοσίων Υπαλλήλων ενώπιον των υπηρεσιών της δημοτικής αρχής, καταγγέλλει απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, που λήφθηκε κατά πλειοψηφία. Στη συνδικαλίστρια η δημοτική αρχή επέβαλε την ποινή της περικοπής ενός μισθού.

Στην απόφασή της, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η συνδικαλίστρια «διώκεται με την κατηγορία ότι έσκισε ένα κενό, ασυμπλήρωτο έντυπο αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων ενώπιον των υπηρεσιών της δημοτικής αρχής του Βόλου. Είναι γνωστό ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεκάδες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και εκατοντάδες συνδικαλιστές έκαιγαν και έσκιζαν μαζικά τα φύλλα αξιολόγησης μπροστά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σε άλλα υπουργεία. Το γεγονός ότι διώκεται για τη στάση της αυτή η Εύη Καρυδάκη συνιστά από μόνο του σκοπιμότητα στοχοποίησης και απαράδεκτη πράξη τρομοκρατίας σε βάρος των συναδέλφων.

Επί της ουσίας διώκεται γιατί είχε πει στη δημοτική αρχή του Βόλου ότι "είμαι αντίθετη με την αξιολόγηση, τους νόμους και το κράτος σας". Η απόφαση της δημοτικής αρχής του Βόλου Μπέου - Θεοδώρου για "περικοπή μισθού 1 μήνα" είναι πράξη άθλια, τρομοκρατική και δεν θα μείνει αναπάντητη. Η κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες της για το γεγονός ότι υποθάλπει τέτοια φαινόμενα.

Απαιτούμε να καταργηθεί ή να ακυρωθεί η διάταξη του ν. Μανιτάκη - Μητσοτάκη περί "ανάρμοστης συμπεριφοράς δημοσίων υπαλλήλων εντός και εκτός υπηρεσίας", πολύ περισσότερο όταν αφορά την άσκηση της συνδικαλιστικής, πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας, όπως και όλο το αντιδραστικό πλαίσιο της "αξιολόγησης" του ν. Βερναρδάκη. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα στηρίξει σε όλα τα επίπεδα την συνάδελφο Εύη Καρυδάκη».

Αθώοι συνδικαλιστές των ΟΤΑ που δικάζονταν για κινητοποιήσεις

Στο μεταξύ, αθώα έκρινε το δικαστήριο τα 35 μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ, όπως ήταν συγκροτημένο το 2011, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν και 7 στελέχη του ΠΑΜΕ. Οι συνδικαλιστές δικάζονταν για την πολυήμερη απεργία του κλάδου τον Οκτώβρη του 2011, καθώς η τότε κυβέρνηση και η αστική Δικαιοσύνη είχαν επικαλεστεί προσχηματικά την προάσπιση της δημόσιας υγείας και τη ρύπανση εξαιτίας της μη αποκομιδής των σκουπιδιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν πέρασε η συνδικαλιστική δίωξη εκπαιδευτικού(2023-11-24 00:00:00.0)
Καταδικάστηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Βόλο(2016-12-09 00:00:00.0)
Αναβλήθηκε η δίκη των συνδικαλιστών στους ΟΤΑ(2016-07-26 00:00:00.0)
Νέα δίωξη εναντίον καθηγήτριας(2000-03-03 00:00:00.0)
Αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά(1997-05-20 00:00:00.0)
Αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά(1997-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ