Σάββατο 11 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε κάθε σχολείο, σχολή και γειτονιά οι νέοι να απομονώσουν πιο αποφασιστικά τους ναζί

Σε ανακοίνωσή του για την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ σημειώνει:

«Η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης σχετικά με την επίθεση χρυσαυγιτών έξω από ΕΠΑΛ στο Λαγκαδά, το Νοέμβρη του 2012, προκαλεί οργή και μεγάλα ερωτηματικά. Οι 2 χρυσαυγίτες, εξοπλισμένοι με λοστούς, γκλομπς και μαχαίρια, είχαν επιτεθεί τότε σε μαθητές και μέλη της ΚΝΕ που καλούσαν σε συμμετοχή σε 48ωρη απεργία, υλοποιώντας την απόφαση του 15μελούς Συμβουλίου του σχολείου τους. Από την επίθεση είχαν τραυματιστεί ένας μαθητής και ένας φοιτητής.

Στους χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν στους μαθητές το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 21 μηνών, χωρίς ούτε οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι ούτε κάποιοι μάρτυρες υπεράσπισής τους να εμφανιστούν στη δίκη. Το δικαστήριο όμως επέβαλε και ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον έναν τραυματία και σε δύο εργαζόμενους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που έφτασαν στο σχολείο για να υπερασπιστούν τους μαθητές από την επίθεση των χρυσαυγιτών!

Για το δικαστήριο δεν υπήρξε δολοφονική επίθεση των φασιστών αλλά "συμπλοκή". Με την απόφαση αυτή εξισώνονται πρακτικά οι θύτες, οι ναζί της Χρυσής Αυγής, με τους εργαζόμενους που υπερασπίστηκαν ανήλικους μαθητές από την επίθεση των χρυσαυγιτών!

Πρόκειται για απόφαση πολιτικά απαράδεκτη. Επιχειρεί να δώσει νομικό "πάτημα" στην υποταγή στη βία των φασιστών της Χρυσής Αυγής, ποινικοποιεί την απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους.

Γελιούνται αν νομίζουν ότι με τέτοιες αποφάσεις θα κάμψουν τους αγώνες των μαθητών και του λαού. Η ΚΝΕ πρωτοστατεί, όπως και θα συνεχίσει να πρωτοστατεί, στην οργάνωση των αγώνων της νεολαίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα των νέων των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Καλούμε τους νέους και τις νέες να καταδικάσουν αυτήν την απαράδεκτη απόφαση. Πιο αποφασιστικά σε κάθε σχολείο, σχολή και γειτονιά να απομονώσουν τους ναζί της Χρυσής Αυγής, τη ναζιστική ιδεολογία που ωθεί σε εγκληματικές πράξεις».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org