Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΙΕΤΝΑΜ
Σήμερα και αύριο η Σύνοδος της APEC

ΑΝΟΪ.--

Ξεκινούν σήμερα στην πόλη Ντα Νανγκ του Βιετνάμ οι διήμερες εργασίες της Οργάνωσης για την Οικονομική Συνεργασία σε Ασία - Ειρηνικό (APEC), με σύνθημα «Δημιουργώντας νέα δυναμική, δίνοντας ώθηση σε ένα κοινό μέλλον». Ξεχωρίζει μεταξύ άλλων η συζήτηση και αντιπαράθεση για τους όρους και την έκταση της οικονομικής συνεργασίας των κρατών - μελών, δεδομένης και της όξυνσης των ανταγωνισμών που σηματοδότησε η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Διειρηνική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΡΡ).

Οι σημαντικές διαφωνίες φάνηκαν και στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και Εμπορίου της Οργάνωσης, που ολοκληρώθηκαν μεσοβδόμαδα, στο περιθώριο της οποίας ο Βιετναμέζος ΥΠΕΞ Πχαμ Μπινχ Μινχ δήλωσε ότι οι αλλαγές που γίνονται διεθνώς και στην περιφέρεια φέρνουν μαζί τους «ευκαιρίες που συμβαδίζουν με προκλήσεις». Υποστήριξε ακόμα ότι «η οικονομική ανάκαμψη είναι σταθερή, αλλά τα αναμενόμενα ποσοστά ανάπτυξης υπολείπονται ακόμα από αυτά της περιόδου πριν την κρίση».

Σήμερα στην APEC συμμετέχουν οι: Αυστραλία, Μπρουνέι, Καναδάς, Χιλή, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ινδονησία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Μαλαισία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Παπούα - Νέα Γουϊνέα, Περού, Φιλιππίνες, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Κινεζική Ταϊπέι (Ταϊβάν), Ταϊλάνδη, ΗΠΑ και Βιετνάμ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ