Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγροτική σύνταξη από του χρόνου ... και βλέπουμε!

Η έλλειψη προσωπικού στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του πρώην ΟΓΑ οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις στην επεξεργασία των αιτήσεων

Απελπιστική είναι η κατάσταση για τους αγρότες που περιμένουν να βγάλουν σύνταξη
Απελπιστική είναι η κατάσταση για τους αγρότες που περιμένουν να βγάλουν σύνταξη
Τεράστια καθυστέρηση στην επεξεργασία των αιτήσεων για συνταξιοδότηση από τον πρώην ΟΓΑ, και επομένως στην καταβολή των συντάξεων, καταγράφεται στη Θεσσαλία. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό το διάστημα, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του πρώην ΟΓΑ, που εδρεύει στη Λάρισα, επεξεργάζεται τα δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί στους τοπικούς ανταποκριτές στις αρχές του 2017, ενώ η επεξεργασία όσων κατατέθηκαν αργότερα θα γίνει στη συνέχεια.

Αυτή η μεγάλη καθυστέρηση έχει ως αποτέλεσμα πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας να μην πάρουν την σύνταξη γήρατος εντός του 2017 (η καταβολή της για όσους γεννήθηκαν το 1950 έπρεπε ν' αρχίσει τον περασμένο Ιούλη), όπως δικαιούνται και περίμεναν, αλλά ...από του χρόνου, παρά το γεγονός ότι κατέθεσαν εμπρόθεσμα και κανονικά τις αιτήσεις τους!

Στις ερωτήσεις των δικαιούχων προς τους αρμοδίους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για το πού οφείλεται αυτή η μεγάλη καθυστέρηση, η απάντηση που δίνεται είναι ότι φταίει η μεγάλη έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του πρώην ΟΓΑ στην περιοχή, σε συνδυασμό με τις γραφειοκρατικές και άλλες δυσκολίες στον καθορισμό και την απονομή των συντάξεων που προέκυψαν λόγω της ένταξης του ΟΓΑ στον ΕΦΚΑ.

Οπως αναφέρεται, στην υπηρεσία που ασχολείται με τις συντάξεις γήρατος των αγροτών μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχε μόνο ένας υπάλληλος. Το τελευταίο διάστημα προστέθηκαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση τέσσερις νέοι υπάλληλοι, που πήγαν εκεί με μετάταξη από το ΙΚΑ. Και πάλι όμως οι ελλείψεις είναι μεγάλες, αφού στην Περιφερειακή Διεύθυνση απασχολούνται συνολικά επτά εργαζόμενοι, που καλούνται να φέρουν σε πέρας έναν τεράστιο όγκο εργασίας. Υπολογίζεται ότι σε κάθε υπάλληλο αναλογούν πάνω από 6.000 ασφαλισμένοι αγρότες.

Αποτελεί λοιπόν άμεση ανάγκη η κάλυψη των κενών που υπάρχουν, καθώς και η εκπαίδευση και εξειδίκευση του προσωπικού, ιδιαίτερα μετά την ένταξη του ΟΓΑ στον ΕΦΚΑ, που κάνει πιο σύνθετη τη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων.

Πρόβλημα υπάρχει και με την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με την πορεία των αιτήσεών τους για σύνταξη γήρατος, αλλά και για άλλες αιτήσεις, που αφορούν συντάξεις χηρείας, αναπηρίας, προνοιακά επιδόματα, επιδόματα κηδείας κ.ά., καθώς οι τοπικοί ανταποκριτές του πρώην ΟΓΑ δηλώνουν άγνοια και αδυναμία να ενημερώσουν, παραπέμποντας στην Περιφερειακή Διεύθυνση, με την οποία όμως η τηλεφωνική επικοινωνία είναι πολύ δύσκολη έως ακατόρθωτη, ενώ η μετακίνηση από τα μακρινά χωριά των θεσσαλικών νομών προς την πόλη της Λάρισας, απαιτεί χρηματικά έξοδα που για πολλούς δεν υπάρχουν.

Η κύρια ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση, που ταλαιπωρεί και βασανίζει εκατοντάδες φτωχούς ανθρώπους της θεσσαλικής υπαίθρου, ανήκει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία, βαδίζοντας στον «ντορό» των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και προκειμένου να εξασφαλίζει τα «ματωμένα πλεονάσματα» που ζητούν οι «θεσμοί», αφήνει χωρίς το απαραίτητο και αναγκαίο προσωπικό τις υπηρεσίες του πρώην ΟΓΑ, όπως και γενικότερα στον δημόσιο τομέα.

Και, βεβαίως, καθόλου δεν ενδιαφέρει την κατά τ' άλλα «ευαίσθητη για τη φτωχολογιά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στα χωριά που περιμένουν πώς και πώς να πάρουν αυτή την πενιχρή σύνταξη του ΟΓΑ, για να εξασφαλίσουν το καθημερινό φαΐ, όχι μόνο το δικό τους, αλλά πολλές φορές και των παιδιών και των εγγονιών τους...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η υποστελέχωση των υπηρεσιών προκαλεί καθυστερήσεις στις εκτιμήσεις των ζημιών των πλημμυροπαθών(2023-12-21 00:00:00.0)
4 στις 10 κύριες συντάξεις κάτω από 500 ευρώ!(2019-01-23 00:00:00.0)
Αγωνιστικές παρεμβάσεις σε Λάρισα και Κέρκυρα(2017-06-30 00:00:00.0)
Οι πρόωρες συντάξεις σε χήρες αγροτών(2004-12-22 00:00:00.0)
Πολύμηνη καθυστέρηση στη χορήγηση συντάξεων(2001-05-24 00:00:00.0)
Ποινές για όσους δε γραφτούν(1997-08-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ