Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Επικίνδυνη εξέλιξη που αφορά συνολικά τους εργαζόμενους

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το χρόνο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, το ΠΑΜΕ επισημαίνει:

«Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός δηλώνει στο twitter δήθεν μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ελέγχους, η κυβέρνηση φέρνει σήμερα με τη μορφή του "επείγοντος" σαν τον κλέφτη νομοσχέδιο, για να μην πάρουν χαμπάρι οι γιατροί, οι εργαζόμενοι μια μεγάλη ανατροπή κατά απαίτηση του ΣΕΒ και της ΕΕ: Την κατάργηση του σταθερού και ημερήσιου χρόνου εργασίας και την πλήρη "ευελιξία" των εργασιακών σχέσεων (διευθέτηση κ.λπ.).

Η κυβέρνηση προκαλεί.

Το νομοσχέδιο αφορά όχι μόνο τους γιατρούς, αλλά συνολικά τους εργαζόμενους. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να επιχειρήσουν να φέρουν και το χτύπημα της απεργίας, της συλλογικής δράσης και οργάνωσης, το πετσόκομμα των επιδομάτων και των κοινωνικών παροχών. Γι' αυτό να είμαστε σε ετοιμότητα.

Υπάρχει άλλωστε το προηγούμενο στην ΕΕ, στη Γερμανία, όπου και εκεί το ξήλωμα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και η ευελιξία ξεκίνησαν από τους γιατρούς και επεκτάθηκαν παντού».

«Πρέπει να πάρουν απάντηση η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι», καταλήγει το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών και καλώντας όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 9 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ