Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη με τη Γενική Απεργία της USB στην Ιταλία στις 10 Νοέμβρη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του με τη Γενική Απεργία που διοργανώνει η συνδικαλιστική οργάνωση USB, μέλος της ΠΣΟ, στις 10η Νοέμβρη στην Ιταλία.

Σε όλες τις χώρες, οι καπιταλιστές θέλουν να αποτελειώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα των εργαζομένων: Θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς σταθερή και μόνιμη δουλειά, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, με «ευέλικτο» ωράριο εργασίας, χωρίς Κοινωνική Ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη. Θέλουν φτηνούς εργαζόμενους για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Αυτές τις πολιτικές υπηρετούν τόσο η ΕΕ όσο και οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, στην Ιταλία και σε όλη την Ευρώπη, ανεξάρτητα από τα χρώματα που έχουν ή τις ταμπέλες που χρησιμοποιούν, σοσιαλδημοκρατικές ή συντηρητικές, «αριστερές» ή «δεξιές».

Ταυτόχρονα, και στις δύο χώρες η καταπίεση και η καταστολή εναντίον των εργαζομένων κλιμακώνεται, με επιθέσεις εναντίον συνδικαλιστών στην Ιταλία, και στην Ελλάδα με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που προωθεί την απαίτηση των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων να απαγορεύσουν το δικαίωμα στην απεργία. Σε όλες τις χώρες, η ΕΕ επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων στον συλλογικό, οργανωμένο αγώνα, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Ενάντια στις εξελίξεις αυτές, το ΠΑΜΕ καλεί σε διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα στις 9 Νοέμβρη και προετοιμάζει νέα Γενική Απεργία.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τους αγώνες της USB εναντίον των επιχειρηματικών ομίλων, εναντίον της κυβέρνησης της Ιταλίας και της ΕΕ. Είμαστε αλληλέγγυοι με τον δίκαιο αγώνα σας και εκφράζουμε την υποστήριξή μας στην απεργία σας στις 10 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ