Τρίτη 7 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ 1ης ΥΠΕ
Απεργούν για δεδουλευμένα και ένσημα

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες ξεκίνησαν από χτες οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των υγειονομικών μονάδων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Ιατρεία ΙΚΑ και Κέντρα Υγείας της Αττικής), απαιτώντας την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από το Μάη του 2017 μέχρι σήμερα και την καταβολή ενσήμων για την ασφαλιστική κάλυψη της υγείας της δικής τους και των οικογενειών τους. Ακόμα διεκδικούν «μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Η αρχική απόφαση ήταν για προειδοποιητική 48ωρη απεργία και πάρθηκε σε Γενική Συνέλευση την περασμένη Παρασκευή, παρουσία του Συνδικάτου Καθαριστριών - Καθαριστών Νομού Αττικής, μετά την απορριπτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Χτες, πρώτη μέρα της απεργίας, έγινε συγκέντρωση στα γραφεία της 1ης ΥΠΕ (Αμπελόκηποι), στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκαν με εκπρόσωπό της, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει λάβει επίσημα την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ακολούθησε νέα Γενική Συνέλευση, όπου αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα οριστεί από αύριο προσωπικό ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ