Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το τελευταίο «αντίο» στον Κυριάκο Καλογερή

Με πολιτική κηδεία κηδεύτηκε την Τρίτη 31 Οκτώβρη στο Αυλάκι της Ικαρίας ο σ. Κυριάκος Καλογερής. Αμέτρητοι σύντροφοι, συναγωνιστές, συγγενείς και φίλοι από κάθε γωνιά της Νικαριάς, του απέδωσαν τον ύστατο φόρο τιμής για την προσφορά στο Κόμμα και τον τόπο που αγάπησε.

Ο σ. Κ. Καλογερής οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1975, το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια έως το τέλος της ζωής του. Ανέλαβε διάφορες στελεχικές θέσεις έως του Γραμματέα της ΝΕ Ικαρίας - Φούρνων (1998 - 2011) και στήριξε το Κόμμα ενάντια στις αναθεωρητικές, διασπαστικές κινήσεις τα χρόνια '90 - '91, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων στην Ικαρία και τους Φούρνους. Με αγωνιστική σεμνότητα, τίμησε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του την ιδιότητα του μέλους και στελέχους του ΚΚΕ. Είχε πάντα σαν αφετηρία στη σκέψη και τη δράση του, τη ζωή και τα βάσανα των μισθωτών και των αυτοαπασχολουμένων.

Στην πολιτική κηδεία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Μαρία Λαμπρινού, και αντιπροσωπείες από την ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ, από την ΚΟ Φούρνων του ΚΚΕ, από τον Δήμο Ικαρίας με επικεφαλής τον δήμαρχο Στέλιο Σταμούλο, αλλά και πλήθος φορέων της περιοχής.

Η Μαρία Λαμπρινού σημείωσε μεταξύ άλλων: «Βαρύ το μαντάτο για το φευγιό σου, το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου που τιμούσαμε τους αγωνιστές των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ για την πάλη κατά του φασιστικού εισβολέα και τα 70χρονα από την ίδρυση του ΔΣΕ (...) Για κοντά 50 χρόνια είχε συνδέσει τη ζωή του με τον αγώνα του λαού μας για μια δίκαιη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Γιατί έζησε και ένιωσε από παιδί την αδικία αυτής της κοινωνίας (...) Ηταν πεισμένος ότι μόνο με το ΚΚΕ, που οργανώνει και στέκεται μπροστάρης στους λαϊκούς αγώνες, ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου, από την ίδρυσή του έως σήμερα - που σε ένα χρόνο κλείνει τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του - ήξερε, το πίστευε βαθιά ότι θα έρθει η άλλη κοινωνία η σοσιαλιστική - κομμουνιστική».

Από την ΤΕ Ικαρίας - Φούρνων για τον Κ. Καλογερή μίλησε ο Νίκος Λαρδάς, που αποχαιρετώντας τον είπε: «Θα μας μείνει χαραγμένη βαθιά στη μνήμη η αποφασιστικότητά σου, η επιμονή σου για τη δουλειά του Κόμματος (...) εκ μέρους των μελών του Κόμματος σε αυτήν την τελευταία "συνέλευση" μαζί με το τελευταίο "αντίο", σε διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα σου μέχρι να εφαρμοσθεί στην πράξη η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, στόχος για τον οποίο αγωνίστηκες και έπεισες και αρκετούς νεότερούς σου ότι μπορεί να γίνει πράξη».

Τέλος, από την ΠΑΣΕΒΕ και τον Σύλλογο Αυτοαπασχολουμένων Βιοτεχνών για τον σ. Κυριάκο μίλησε ο Μιχάλης Τσάκαλος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ