Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με στόχο τη «θωράκιση» της καπιταλιστικής κερδοφορίας

Την επιβεβαίωση ότι το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού ενσωματώνει ατόφιους όλους τους βασικούς στόχους του κεφαλαίου για το επόμενο διάστημα, στόχους που περνάνε μέσα και από την περαιτέρω ισοπέδωση των αναγκών των εργατικών - λαϊκών οικογενειών σε Υγεία, Πρόνοια, κοινωνικά επιδόματα, κ.ο.κ., επιβεβαίωσαν με τις τοποθετήσεις τους τα κυβερνητικά στελέχη στη χτεσινή συζήτηση.

Ενδεικτικά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, μιλώντας στην Επιτροπή περιέγραψε το πώς ο προϋπολογισμός του 2018 εντάσσεται στο συνολικότερο «οδικό χάρτη» για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι με το κλείσιμο της 3ης «αξιολόγησης» το μνημόνιο, «ουσιαστικά και όχι τυπικά, τελειώνει για να αρχίσει ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας και τι χαρακτηριστικά θα έχει ο μηχανισμός επιτήρησης». Επόμενη μέρα, που αφορά βέβαια αποκλειστικά τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με τον Γ. Χουλιαράκη να δίνει το γενικό περίγραμμα των σχεδιασμών αλλά και των φόβων της αστικής τάξης που η κυβέρνηση υπηρετεί, λέγοντας ότι «καθήκον της κυβέρνησης αυτής ήταν να βγάλει τη χώρα από την κρίση» και «να προετοιμάσει τη χώρα, να τη θωρακίσει, έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει την επόμενη κρίση όταν χτυπήσει την ευρωπαϊκή οικονομία, από πολύ καλύτερες θέσεις».

Δεν παρέλειψε δε να αναπαραγάγει και όλη την κυβερνητική κοροϊδία περί δήθεν «ταξικής πολιτικής» προς όφελος του λαού, δίνοντας στην ουσία το μοτίβο της «αναδιανομής της φτώχειας» που η κυβέρνηση βαφτίζει κοινωνική πολιτική, λέγοντας ότι «η αλήθεια είναι, και δεν κρύβομαι, ότι η φορολογική επιβάρυνση που συνεπάγεται ο προϋπολογισμός του 2017 και του 2018 είναι μεγάλη για κρίσιμες κατηγορίες της κοινωνίας (...) Είναι μια συνειδητή επιλογή, που μεταβατικά πήρε η κυβέρνηση, ώστε να καταφέρει να ενισχύσει οικονομικά τα πιο αδύναμα, τα πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας, οικογένειες».

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι «τα προαπαιτούμενα που απομένουν για το χειμώνα και την άνοιξη του 2018, με την τελευταία αξιολόγηση τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2018, είναι προαπαιτούμενα υλοποίησης ήδη συμφωνημένων, ήδη νομοθετημένων δράσεων», λες κι έχει διαφορά για το λαό αν τα νέα μέτρα που φορτώνονται στις πλάτες του είναι παλιά ή νέα, και κρύβοντας ότι η 3η «αξιολόγηση» περιλαμβάνει και νέα, δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα.

Η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, στο γνωστό μοτίβο, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν κάνει αρκετά για το κεφάλαιο και για «συνέχιση της ίδιας πολιτικής που δεν έχει σκοπό την ανάπτυξη αλλά τη διαιώνιση της παρούσας κυβέρνησης στην εξουσία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εμβληματική» αντιλαϊκή συμφωνία στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων(2018-01-24 00:00:00.0)
Νέος κύκλος συνεννοήσεων για τη νέα φουρνιά με τα αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα»(2017-10-19 00:00:00.0)
Aνεβάζουν τον αντιλαϊκό πήχη με συμπληρωματικά μέτρα από το 2018(2017-09-14 00:00:00.0)
Εγκαινιάζουν τον νέο κύκλο αντιλαϊκής κλιμάκωσης(2017-08-27 00:00:00.0)
Αντιλαϊκή κλιμάκωση με πολεμικό χρονοδιάγραμμα(2016-09-11 00:00:00.0)
Χρονοδιάγραμμα - λαιμητόμος με νέα προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα(2015-10-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ