Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Θέσεις στα μέτρα του κεφαλαίου σε Υγεία - Ασφάλιση

Με θέσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του στο χρυσοφόρο κλάδο της Υγείας και Ασφάλισης εμφανίστηκε η ΝΔ στο 3ο κατά σειρά προσυνέδριό της, που επισήμως είχε θέμα «Για εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη».

Μιλώντας στο προσυνέδριο ο Κυρ. Μητσοτάκης διακήρυξε χτες ξανά τη δέσμευσή του ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα μειώσει τις εργοδοτικές εισφορές. Επίσης, ότι θα φέρει «εθνική σύνταξη», στο μεγαλύτερο μέρος της με «ανταποδοτικά χαρακτηριστικά», συνδεδεμένη στο υπόλοιπο μέρος της με «ρήτρα ανάπτυξης», δηλαδή καθήλωση του ποσού μέχρι να πάρει μπρος η καπιταλιστική οικονομία, η ανάκαμψη της οποίας προϋποθέτει ακριβώς την καθήλωση των κοινωνικών παροχών.

Προσπαθώντας, τέλος, να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση στον τρόπο διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, πρότεινε την ενσωμάτωση των βασικών επιδομάτων σε ένα «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» με πόρους ΕΣΠΑ, ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, αναπαράγοντας τη γνωστή φιλολογία ότι μειώνει εισοδήματα και αυξάνει φόρους...

Στην έναρξη του προσυνεδρίου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα ερωτηματολογίου, που σχεδίασε και διακίνησε η «ομάδα προγράμματος» της ΝΔ, με σκοπό να τεκμηριώσει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που υποστηρίζει. Ανάμεσα στα «αποτελέσματα» αποτυπώνονται και τα παρακάτω:

Οτι τα προηγούμενα χρόνια «έγινε κοινωνική πολιτική με δανεικά» και ότι αυτό φταίει που δεν άντεξε το σύστημα κοινωνικής κάλυψης, αθωώνοντας ουσιαστικά το κεφάλαιο, που διαχρονικά απολαμβάνει «ζεστό» χρήμα από το λαϊκό υστέρημα.

Οτι «για ουσιαστική κοινωνική κάλυψη» χρειάζονται «πολιτική βούληση και σύγχρονες ιδέες», βαφτίζοντας «σύγχρονες» τις επιδιώξεις για τσάκισμα της όποιας δημόσιας και δωρεάν Υγείας - Πρόνοιας.

Οτι δεν συνιστούν τα «διάφορα βοηθήματα» κοινωνική πολιτική, αλλά η «εξασφάλιση δουλειάς». Η δε «εξασφάλιση δουλειάς» να γίνεται με «κατάρτιση ή και επανακατάρτιση για εύρεση εργασίας», το γνωστό δηλαδή μοντέλο για τη μόνιμη αναπαραγωγή της ανασφάλειας και της δουλειάς - λάστιχο που έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Οτι για τη δημιουργία οικογένειας δεν χρειάζεται «εξασφάλιση πρόσβασης σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς» ή «εξίσωση των παροχών μητρότητας/πατρότητας μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα», αλλά «δουλειές» και «φορολογικά κίνητρα».

Οτι τα νοσοκομεία δεν χρειάζονται «νέες προσλήψεις προσωπικού» και αύξηση της χρηματοδότησης, αλλά «επαγγελματικό μάνατζμεντ και δεσμευτικοί στόχοι με ποινές στη διοίκηση αν δεν επιτευχθούν», όπως και «αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα για χαμηλότερο κόστος και πιο γρήγορη εξυπηρέτηση».

Τέλος, ότι χρειάζεται να δοθούν «κίνητρα για την ιδιωτική ασφάλιση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ