Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Ανάσανε ... ασθμαίνοντας

Χωρίς να πείσει για μια ακόμη φορά με την εικόνα της και αφού χρειάστηκε να αγχωθεί αρκετά κινδυνεύοντας με νέα ήττα, τελικά η ΑΕΚ νίκησε χτες την πολωνική Ρόσα Ράντομ με 96-92 στην παράταση (κ.α. 78-78) για την 4η αγωνιστική του ομίλου της στο FIBA Champions League. Ετσι, πέτυχε την πρώτη νίκη εντός, τη δεύτερη συνολικά και μάλιστα και αυτή στην παράταση (όπως με τη Βενέτσια) και με απολογισμό 2 νίκες - 2 ήττες ανέβηκε βαθμολογικά.

Κόντρα στον πιο αδύναμο κρίκο του ομίλου, την ουραγό και χωρίς νίκη πολωνική ομάδα, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν για μια ακόμη φορά μέτριοι, παρουσιάζοντας σοβαρά αμυντικά προβλήματα, τραγικά ποσοστά στα σουτ (10/31 3ποντα, 14/35 2ποντα), ενώ έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ, με τους Πολωνούς να κυριαρχούν στα επιθετικά (17 έναντι 10). Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ενωση ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ μέχρι το 33' χάνοντας και με διψήφια διαφορά αφού η Ρόσα κυριάρχησε με πρωταγωνιστές τους Ζάιτσεφ και Σοκολόφσκι. Στο τελευταίο επτάλεπτο τα καθοριστικά τρίποντα του Σάκοτα (18 π.) και οι βοήθειες στην επίθεση από τους Χάρις (18 π.) και Μαυροειδή (10 π.) αφύπνισαν τους γηπεδούχους, που ξαναμπήκαν στο παιχνίδι, χωρίς όμως να καταφέρουν να το γυρίσουν. Στην παράταση η ΑΕΚ έδειξε να βρίσκει τα μακρινά σουτ (Γκριν, Λαρετζάκης) και απέκτησε διαφορά (89-83), την οποία κράτησε μέχρι τέλους.

  • Την τρίτη του ήττα στον όμιλό του υπέστη ο ΠΑΟΚ, από την Σαλόν, στη Γαλλία, με 75-61, και με απολογισμό μέχρι τώρα 1 νίκη - 3 ήττες συνεχίζει να βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ