Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προσπάθεια στοχοποίησης και τρομοκράτησης εκπαιδευτικού

Σε μια θρασύδειλη ενέργεια προχώρησαν παραμονές της 28ης Οκτωβρίου φασιστοειδή που βρώμισαν με φασιστικά σύμβολα το σπίτι και το σχολείο του εκπαιδευτικού Γιάννη Ρόμπα, ο οποίος είναι δάσκαλος στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Πρόοδος». Μάλιστα, κόλλησαν έξω από το σπίτι του εκπαιδευτικού την περιβόητη εγκύκλιο του Γ. Παπανδρέου (της Ενωσης Κέντρου), σύμφωνα με την οποία: «...Ο κομμουνισμός είναι εχθρός του έθνους και της Δημοκρατίας...».

«Ο,τι γράφτηκε με αίμα δεν σβήνεται με βρώμικο μελάνι», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την ενέργεια και σημειώνοντας πως «ο φασισμός δεν είναι ένα άλλο σύστημα, είναι το μακρύ χέρι του καπιταλιστικού συστήματος. Παίρνει τη σκυτάλη από τα αστικά πολιτικά κόμματα, όταν αυτά δυσκολεύονται να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας τους». Οπως τονίζει μεταξύ άλλων η ΤΟ Εκπαιδευτικών: «Είναι υποχρέωσή μας να μιλήσουμε στους μαθητές μας. Ο φασισμός δεν χτυπιέται με ευχολόγια και δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί. Αντίθετα τρέφεται από τη σιωπή, το φόβο, τη λογική των ίσων αποστάσεων. Οσο περνάει από το χέρι μας, έχουμε μεγάλη ευθύνη να μην αφήσουμε τη νεολαία χωρίς αντισώματα στο δηλητήριο του φασισμού. Να τους μιλήσουμε για τα διδάγματα αυτών των αγώνων. Οτι οι λαοί γίνονται πρωταγωνιστές της ιστορικής εξέλιξης όταν πιστεύουν στο δίκιο του αγώνα τους, όταν αποφασίζουν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Οτι δεν υπάρχει ανίκητος αντίπαλος όταν οι πολλοί δεν σκιάζονται τη δύναμη των λίγων».

Καταδίκη από πρωτοβάθμια σωματεία

«Είναι γελασμένοι οι θρασύδειλοι φασίστες, αν νομίζουν ότι έτσι θα τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς! Το αντίθετο», τονίζεται σε ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής ο «Σωκράτης». Οπως σημειώνεται, «καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι σε επετείους σαν και αυτή το σχολείο φιλοξενεί συχνά εκπροσώπους της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, μέλη του τοπικού παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που συζητούν με τους μαθητές για την εποποιία του αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί κατακτητές, τα σύγχρονα μηνύματα της 28ης Οκτωβρίου, για το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού».

Οι εκπαιδευτικοί καλούν όλους τους συναδέλφους τους «να καταδικάσουν τη φασιστική δράση, τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, να απομονώσουν παντού την εγκληματική οργάνωση, τους απογόνους των ταγματασφαλιτών και των συνεργατών των ναζί που ορκίζονταν πίστη και υποταγή στον Χίτλερ, αιματοκυλώντας απ' άκρη σ' άκρη την πατρίδα μας». Ψήφισμα καταδίκης εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Πρόοδος».

Τις ενέργειες των φασιστοειδών καταγγέλλει και το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο «Libro Coro», μέλος του οποίου είναι ο εκπαιδευτικός. «Καταδικάζουμε τις ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκρατίας της εγκληματικής φασιστικής Χρυσής Αυγής, συμπαριστάμεθα στο μέλος μας και δηλώνουμε πως όλοι μας, ενωμένοι σαν γροθιά, θα σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλάι του», σημειώνεται στην καταγγελία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ