Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Στη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 9 Νοέμβρη

Στο Σύνταγμα, στις 18.30 η συγκέντρωση στην Αθήνα - Στο Αγαλμα Βενιζέλου, την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη

Στη δράση για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που διοργανώνουν την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, βρίσκονται Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται την ίδια μέρα στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, συνελεύσεις και συσκέψεις, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, προετοιμάζουν την απάντησή τους στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης που φέρνουν κυβέρνηση και κουαρτέτο προς όφελος του κεφαλαίου. Καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική απάντηση σε όσα ήδη ματώνουν το λαό και σε όσα ετοιμάζεται να προσθέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο αντιλαϊκό οπλοστάσιο για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης, μέσα από την τρίτη «αξιολόγηση», τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2018, τη μεγαλύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Μέσα από τις πρωτοβουλίες τους προτάσσουν διεκδικήσεις με βάση τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες: Παλεύουν για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, διεκδικούν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, αγωνίζονται για την κάλυψη των απωλειών των συνταξιούχων.

Πρώτες υπογραφές στο κάλεσμα για την υπεράσπιση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης

Παράλληλα, προετοιμάζουν την κλιμάκωση της απάντησης των εργαζομένων και με πανελλαδική απεργία, μπροστά στην επίθεση που προετοιμάζει η κυβέρνηση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τα νέα εμπόδια που επιδιώκει να θέσει στην κήρυξη απεργίας. Σχετικό κάλεσμα, εκτός από το ΠΑΜΕ, έχουν απευθύνει εννέα Ομοσπονδίες εργαζομένων και συνταξιούχων, ενώ η συζήτηση συνεχίζεται καθημερινά σε συνελεύσεις, συνεδριάσεις και συσκέψεις συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ηδη, το σχετικό κάλεσμα των Ομοσπονδιών προσυπογράφουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου και τα εξής συνδικάτα: Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, εργαζομένων ΕΒΓΑ, TASTY FOODS, ΦΑΓΕ, Κατεργασίας Ξύλου Αττικής, Εργαζομένων Φάρμακου, Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής, Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας, Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής και Νήσων, Εργαζομένων LIDL ΒΙΠΕ Πατρών, Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Κ. Μακεδονίας, Οικοδόμων Ηρακλείου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Προστίθενται νέες πόλεις στον κατάλογο των συλλαλητηρίων

Παράλληλα με την προετοιμασία των συλλαλητηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προστίθενται νέα καλέσματα για κινητοποιήσεις στις 9 Νοέμβρη και σε άλλες πόλεις:

-- Στην Καλαμάτα, σωματεία καλούν σε συλλαλητήριο στις 7 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μάρτη.

-- Στην Τρίπολη, η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πετρινού.

-- Στην Κόρινθο, το αντίστοιχο ραντεβού έχει οριστεί στο Περιβολάκι, στις 6 μ.μ.

-- Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης διοργανώνει κινητοποίηση, στις 6.30 μ.μ., μπροστά από τα γραφεία του.

-- Στην Κέρκυρα, σωματεία καλούν σε κινητοποίηση στις 6 μ.μ., στην πλατεία Σαρόκο.

-- Στην Κω, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου οργανώνει κινητοποίηση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

Επίσης, η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο με αντίστοιχο περιεχόμενο, σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα.

Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει πανεργατική συγκέντρωση την Τετάρτη 8/11, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Κάλεσμα σε ενώσεις και συλλόγους αυτοαπασχολούμενων να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ, ενώ το δικό τους «παρών» θα δώσουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια καλεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου της Αττικής, συνδικάτα των ΟΤΑ προχωρούν στην οργάνωση συσκέψεων. Ετσι, σήμερα Πέμπτη το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής οργανώνει σύσκεψη στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενώ την ίδια ώρα το Παράρτημα Ελευσίνας του Συνδικάτου κάνει σύσκεψη στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής.

Τα συλλαλητήρια, με το περιεχόμενο και τα συνθήματά τους, είναι ενταγμένα στις μάχες που δίνουν τα σωματεία σε μια σειρά χώρους δουλειάς και κλάδους. Είναι συνδεδεμένα με την προσπάθεια για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων μέσα από κινητοποιήσεις σε μεγάλα εργοτάξια στον κλάδο των Κατασκευών («Αστέρας» Βουλιαγμένης, ΑΓΓΕΜΑΡ, Μουσείο Γουλανδρή), στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, στον κλάδο των Τροφίμων, στον ΟΤΕ. Είναι μέρος του αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την απληρωσιά, όπως στα πρακτορεία διανομής Τύπου, ενάντια στις απολύσεις συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων.

Τέλος, η μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων συνδέεται με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις σωματείων, Λαϊκών Επιτροπών και φορέων ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org