Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Κοριολανός» κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Το Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ παρουσιάζει τον «Κοριολανό» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Διαμαντή, από 6 Νοέμβρη έως 16 Γενάρη, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Λιμός σαρώνει τη Ρώμη. Ο Γάιος Μάρκιος Κοριολανός, εθνικός ήρωας, πολεμιστής γενναίος και αλαζόνας, απεχθάνεται το λαό. Στο μεταξύ ξεσπάει πόλεμος με τους εχθρούς των Ρωμαίων, τους Βόλσκους, από τον οποίο ο Κοριολανός γυρνάει θριαμβευτής. Κατευθυνόμενος και χειραγωγούμενος από τους πολιτικούς της άρχουσας τάξης, αλλά και από την ίδια του τη μητέρα, τη Βολούμνια, ο Κοριολανός μπλέκει σ' ένα πολιτικό παιχνίδι και καταλήγει στην εξορία. Ζητώντας εκδίκηση, συμμαχεί με τον θανάσιμο εχθρό, δικό του και της Ρώμης, τον Βόλσκο πολέμαρχο, Τούλλο Αουφίδιο, και βαδίζει ενάντια στην πατρίδα του. Ο αδιάλλακτος χαρακτήρας του και η πολιτική άγνοια που τον οδήγησαν στην εξορία γίνονται και η αιτία του θανάτου του, στα χέρια των νέων του συμμάχων.

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές. Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Διαμαντής. Σκηνογραφία: Μικαέλα Λιακατά. Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα. Φωτισμοί: Αννα Σμπώκου. Βοηθός Σκηνοθέτη: Βικτόρια Στιμπέλσκι. Διανομή: Ιωάννης Παπαζήσης: Κοριολανός. Παρθενόπη Μπουζούρη: Βολούμνια - Αουφίδιος. Στάθης Μαντζώρος: Μενένιος - Βόλσκος συνωμότης. Ορόρα Μαριόν: Βρούτος - Βιργίλια. Αρτεμις Γρύμπλα: Επαναστάτης - Κομίνιος - Βαλέρια - Βόλσκος άρχοντας. Νικόλας Μίχας: Επαναστάτης - Σικίνιος - Λάρκιος - Νικάνωρ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org