Τρίτη 31 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«Μη νόμιμη» κρίθηκε η πληρωμή δεδουλευμένων σε επικουρικούς γιατρούς

Αντισυνταγματικό κρίθηκε το δικαίωμα στη δουλειά και μη νόμιμη η πληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών επικουρικών γιατρών από επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο νομό Θεσσαλονίκης και το κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών του Ι τμήματος του Ελεγκτικού συνεδρίου.

Σύμφωνα με καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η επίτροπος δεν θεώρησε τα εντάλματα πληρωμής επικουρικών γιατρών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για δεδουλευμένες εφημερίες τριών μηνών του 2016, κρίνοντας τη συγκεκριμένη δαπάνη ως μη νόμιμη.

Με την απόφαση αυτή, καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ, «ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τη μη έγκριση της πληρωμής όσων συναδέλφων επικουρικών εργάζονται για περισσότερους από 24 μήνες στην ίδια θέση. Αφού επικαλείται το Σύνταγμα και το σύνολο των αντεργατικών διατάξεων κάθε είδους, Οδηγίες της ΕΕ, νόμους, προεδρικά διατάγματα, καταλήγει ότι είναι αντισυνταγματική η ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου πάνω από 24 μήνες. Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η αθλιότητα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων».

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί: Αμεση πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Η κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση. Καμία απόλυση συναδέλφου επικουρικού. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.

Κινητοποίηση ενάντια στις μειώσεις από το νέο ιατρικό μισθολόγιο

Σε στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας προχωράει αύριο, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι η ΟΕΝΓΕ, εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές στα εισοδήματα των γιατρών του ΕΣΥ, όπως αυτές προκύπτουν από το νέο ιατρικό μισθολόγιο.

Οι μειώσεις στις καθαρές τακτικές αποδοχές είναι 30 - 40 ευρώ το μήνα για τους Επιμελητές Β, 50 - 60 ευρώ για τους Επιμελητές Α και φτάνουν τα 80 - 90 ευρώ για τους Διευθυντές. Επιπλέον, έχουν αναδρομική ισχύ από 1/1/17 και οι κρατήσεις θα γίνονται σε μία ή περισσότερες δόσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ