Τρίτη 31 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργία σήμερα σε «ΕΛΑΪΣ» και «ΛΕΒΕΡ»

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια «ΕΛΑΪΣ» στην Πειραιώς και «ΛΕΒΕΡ» στου Ρέντη.

Η απεργιακή κινητοποίηση αποφασίστηκε με συνελεύσεις στα δύο εργοστάσια και προκηρύχθηκε από την Πανελλαδική Ενωση Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής. Στο πλαίσιό της θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της «ΕΛΑΪΣ».

Οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα δεχτούν να θυσιαστούν τα δικαιώματά τους στα επιχειρηματικά σχέδια της «Unilever», που δρομολογεί μεταφορά μέρους της παραγωγής από του Ρέντη στο εργοστάσιο της «ΕΛΑΪΣ» και την πώληση του τελευταίου σε νέο ιδιοκτήτη. Οπως επισημαίνει το κλαδικό συνδικάτο, «ενώ τα επιχειρηματικά σχέδια προχωρούν και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι θολό το κομμάτι που αφορά τους εργαζόμενους». Οι εργαζόμενοι και το συνδικάτο ζητούν από την εταιρεία να ξεκαθαρίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους οποίους θα μεταφερθούν στον νέο ιδιοκτήτη. Διεκδικούν η όποια μετακίνηση να γίνει σε εθελοντική βάση και τονίζουν πως δεν θα δεχτούν καμία αλλαγή στα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ