Σάββατο 28 Οχτώβρη 2017 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοκληρώνεται την Κυριακή η έκθεση στον Πειραιά

Ολοκληρώνεται την Κυριακή 29 Οκτώβρη, η μεγάλη Εκθεση Γραμματοσήμων και Ντοκουμέντων που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Μια έκθεση που εγκαινιάστηκε στις 17 Οκτώβρη και από εκείνη τη μέρα πραγματοποιήθηκαν δεκάδες ξεναγήσεις, αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις με βιβλιοπαρουσιάσεις. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μαθητές, φοιτητές, περιεργάστηκαν με ενδιαφέρον τα μοναδικά ντοκουμέντα, πραγματοποιώντας ένα «ταξίδι» σε σταθμούς τόσο της Οκτωβριανής Επανάστασης όσο και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

Στα καλαίσθητα ταμπλό που πλαισιώνουν τα εκθέματα, ξεδιπλώνεται ένα μοναδικό μάθημα ιστορίας, που αποτελεί και κάλεσμα στο λαό και τη νεολαία να μελετήσει την επαναστατική πείρα. Ξεκινώντας από την επανάσταση του 1905 και την πείρα που έδωσε για τη νικηφόρα έφοδο του ρωσικού προλεταριάτου στον ουρανό το 1917, οι επισκέπτες φτάνουν μέσα από διάφορους σταθμούς μέχρι και τις αιτίες της αντεπανάστασης. Δεν είναι απλά μια «περιοδολόγηση» της Ιστορίας, αλλά πολύτιμη συμβολή στη συνειδητοποίηση ότι ο καπιταλισμός δεν είναι το τέλος της Ιστορίας, ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει, ότι ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.

  • Ο χώρος της έκθεσης θα είναι ανοιχτός σήμερα από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ