Τρίτη 24 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Καθημερινές πρωτοβουλίες

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται απ' άκρη σ' άκρη στη χώρα οι εκδηλώσεις Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Συσκέψεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών, πολιτιστικές πρωτοβουλίες και άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνονται στον πλούσιο προγραμματισμό.

Δεκάδες τέτοιες δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Πλούσια συζήτηση έγινε στην εκδήλωση της ΤΟ ΕΒΕ Αττικής, με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και στην εκδήλωση της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής, με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αντίστοιχη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χτες από την ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής, με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο, σε εκδήλωση με θέμα «Η προσφορά της σοσιαλιστικής κοινωνίας στη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας» μίλησε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του Κόμματος. Νωρίτερα το πρωί είχε προηγηθεί εκδήλωση για τη «Συμβολή του σοσιαλισμού στην παιδαγωγική σκέψη», με ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ (διαβάστε στη σελ. 20).

Σε εκδήλωση της ΤΟ Τηλ/νιών Αττικής, στο πολιτιστικό κέντρο ΟΤΕ, μίλησε ο Κ. Παπασταύρου
Σε εκδήλωση της ΤΟ Τηλ/νιών Αττικής, στο πολιτιστικό κέντρο ΟΤΕ, μίλησε ο Κ. Παπασταύρου
Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε «Το ρώσικο επαναστατικό τραγούδι στα αντάρτικα της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ», πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής 22/10 η ΤΟ Βορείων Συνοικιών Αττικής του ΚΚΕ και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος παρουσίασε τη Διακήρυξη για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

(Αναλυτικά ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις θα δημοσιευθούν σε επόμενα φύλλα του «Ριζοσπάστη»)

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Σήμερα Τρίτη:

-- Στις 12.30 μ.μ., στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων - κεντρικό κτίριο), καλούν σε εκδήλωση οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Λογιστών και Ελεγκτών της ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών Αττικής παρουσιάζουν στην αίθουσα της ΕΛΕΠΑ (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος) την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής», «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό». Θα μιλήσει ο Σπύρος Μπότσης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 5.30 μ.μ., η ΤΕ Ηρακλείου προβάλλει στον κινηματογράφο «Βιτσέντζος Κορνάρος» (Μαλικούτη 18) την ταινία «Η Απεργία» του Σεργκέι Αϊζενστάιν.


Αύριο Τετάρτη:

-- Στη 1 μ.μ., σε εκδήλωση στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (αμφιθέατρο 3Ν, κτίριο ΗΜΜΥ), θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 12 μ., σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά (Πορτοκαλί Αμφιθέατρο), θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στη 1 μ.μ., σε εκδήλωση στη Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας (αμφιθέατρο 313), θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στη 1 μ.μ., σε εκδήλωση στην ΑΣΟΕΕ (αμφιθέατρο Αντωνιάδου), θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 2 μ.μ., σε εκδήλωση στις Σχολές Υγείας του ΕΚΠΑ (αμφιθέατρο Φυσιολογίας), θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ., στην Καβάλα, στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του Δημοτικού Ωδείου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την Οκτωβριανή Επανάσταση με ομιλήτρια τη Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., σε εκδήλωση της ΤΟ Μεταφορών Αττικής, στα Γραφεία της ΚΟ Πειραιά, θα παρουσιαστεί η έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Από τη μαχητική πείρα των Μπολσεβίκων». Θα μιλήσει ο Ιωνας Παπανδρεόπουλος, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.


-- Στις 7 μ.μ., στον Πολυχώρο «Ερια» του δήμου Νάουσας, θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό», με ομιλητή τον Γρηγόρη Κλιγκόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, σε εκδήλωση με θέμα «Ο καπιταλισμός είναι το χθες, ο σοσιαλισμός είναι το αύριο», θα μιλήσει ο Σωκράτης Μπουντόλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Σύρου καλεί σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, που θα περιλαμβάνει ομιλία, προβολή ντοκιμαντέρ και έκθεση αφίσας με θέμα «Η συμβολή της ΕΣΣΔ στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών».

-- Στις 5.30 μ.μ., η ΤΕ Ηρακλείου προβάλλει στον κινηματογράφο «Βιτσέντζος Κορνάρος» την ταινία «Η γη» του Αλεξάντερ Ντοβζένκο.


Από την εκδήλωση της ΤΟ ΕΒΕ Αττικής στην «Αλκυονίδα», με την Ελ. Μπέλλου
Από την εκδήλωση της ΤΟ ΕΒΕ Αττικής στην «Αλκυονίδα», με την Ελ. Μπέλλου

Σε εκδήλωση της ΤΟ Επισιτισμού μίλησε ο Γ. Πρωτούλης
Σε εκδήλωση της ΤΟ Επισιτισμού μίλησε ο Γ. Πρωτούλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ