Τρίτη 24 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη

Στο Σύνταγμα, στις 6.30 μ.μ. στην Αθήνα - Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Σε συλλαλητήρια την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Απέναντι στα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνει το «πακέτο» της «δίκαιης ανάπτυξης», μπροστά στην 3η «αξιολόγηση» και τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2018, αλλά και ενάντια στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων να αντιτάξουν τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και του λαού, να συμβάλουν στην άνοδο των αγώνων για την αντεπίθεση.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ αλλά και το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού σημαίνουν νέα μέτρα σε βάρος της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Οι "εκκρεμότητες" της 3ης "αξιολόγησης" έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα Εργασιακά, με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το ΠΑΜΕ στο πλήγμα που ετοιμάζεται η κυβέρνηση να δώσει στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα «με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, της συλλογικής πάλης και του δικαιώματος στην απεργία», υπογραμμίζοντας πως φροντίζει με τον τρόπο αυτό «να φυλάξει τα νώτα της, διότι γνωρίζει πως η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί και υπερασπίζεται, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων».

Τέλος, σχολιάζοντας την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι «εμπλέκει τη χώρα σε θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, φέρνοντας μέτρα - "φωτιά" για το λαό» καθώς «οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε νέες σκληρές θυσίες για να εκπληρώνονται οι "συμβατικές υποχρεώσεις" της χώρας σε εξοπλιστικές δαπάνες. Ο εκσυγχρονισμός των "F-16", για τον οποίο θα δαπανηθούν 2,4 δισ. ευρώ, ομολογείται ότι υπηρετεί την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι δεσμεύσεις για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ