Τρίτη 24 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Χρέος η αντίσταση στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς

Κατά την επίσκεψή του την περασμένη Κυριακή στο Μεσόβουνο Κοζάνης (βλ. διπλανή σελίδα) ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με τη δικογραφία που απέστειλε η Αστυνομία σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ για τη συμμετοχή στην αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση στον Πολύμυλο Κοζάνης.

Θυμίζουμε πως την περασμένη βδομάδα αποκαλύφθηκε ότι με μια απαράδεκτη ενέργεια, για την οποία η κυβέρνηση φέρει βαριές ευθύνες, η ΕΛ.ΑΣ. υπέβαλε δικογραφία στην Εισαγγελία σε βάρος στελεχών και μελών του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Σάκης Βαρδαλής και ο ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος, για συμμετοχή στην αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση στον Πολύμυλο Κοζάνης, τον Ιούνη του 2017. Πρόκειται για την κινητοποίηση του ΚΚΕ ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump», που είχε ως αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα της ΝΑΤΟικής φάλαγγας που βρισκόταν καθ' οδόν για την άσκηση.

Για το θέμα αυτό, όπως και για τη συμφωνία κυβέρνησης - ΗΠΑ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Είναι απαράδεκτο. Ο ελληνικός λαός και οι οργανώσεις του πρέπει να αντιστέκονται. Εδώ υπήρχε μια ΝΑΤΟική φάλαγγα. Η συμμετοχή σε ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς δεν γίνεται για αμυντικούς σκοπούς. Οι εξοπλισμοί που κάνει η κυβέρνηση σήμερα, όλες οι συμφωνίες που υπογράφει, γίνονται ουσιαστικά για να ενταχθεί στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, που εμπλέκουν όλο και περισσότερο την πατρίδα μας, το λαό μας σε τυχοδιωκτισμούς, επιθετικούς πολέμους και επεμβάσεις. Και βέβαια ξέρουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, πάντα την πληρώνει ο λαός και η νεολαία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ