Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Διαγράφονται από τον ΟΑΕΔ άνεργοι - σπουδαστές των ΙΕΚ

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ οργανώνει, σήμερα Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, απαιτώντας από την κυβέρνηση να μην διαγραφεί κανένας άνεργος - σπουδαστής των ΙΕΚ από τα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΛ, παρόλο που υποτίθεται ότι αυτό το ζήτημα ρυθμίστηκε με σχετική διάταξη στο νόμο 4430/2016, στην πράξη εξακολουθούν να αποκλείονται άνεργοι από τη φοίτηση σε ΙΕΚ.

Στην ανακοίνωσή του, το ΕΚΛ επισημαίνει: «Ηδη από το 2ο Δημόσιο ΙΕΚ της πόλης μας, 14 νέοι άνεργοι διέκοψαν τη φοίτησή τους για να μην διαγραφούν από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί αμέλεια ενημέρωσης. Δείχνει την αδιαφορία της κυβέρνησης για τις πραγματικές ανάγκες των ανέργων και των σπουδαστών. Τη βολεύει προκείμενου να διαμορφώνει την εικόνα πως η ανεργία μειώνεται (όποιος είναι σπουδαστής δεν είναι άνεργος, κι ας μην έχει δουλειά) και με αυτό τον τρόπο να ενισχύει το επιχείρημά της για την περίφημη "δίκαιη ανάπτυξη"...».

Το ΕΚΛ καλεί τους ανέργους - σπουδαστές να αντιδράσουν άμεσα σε αυτόν τον εμπαιγμό. Να διεκδικήσουν τη ζωή τους μέσα από τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα, απαιτώντας:

  • Να μη γίνει καμία διαγραφή άνεργου - σπουδαστή ΙΕΚ από τα μητρώα του ΟΑΕΔ.
  • Να θεωρούνται άνεργοι όλοι οι σπουδαστές που δεν εργάζονται.
  • Αμεση κάλυψη και επιδότηση όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ (80% του κατώτατου βασικού μισθού στα 751).
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των σπουδαστών για αναλώσιμα. Δωρεάν μετακίνηση.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αναβάθμιση των σπουδών στα ΙΕΚ. Πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού βάσει των ειδικοτήτων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ