Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΝΙΔΙ - ΦΥΛΗ
Αγώνας ενάντια στην εγκληματικότητα και το σύστημα που τη γεννά

Με συγκέντρωση σωματείων και άλλων φορέων απάντησε χτες ο λαός της περιοχής στις φιέστες κυβέρνησης - δημοτικής αρχής

Από τη συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο
Από τη συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο
Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου και πορεία στο δημαρχείο Αχαρνών πραγματοποίησαν χτες εργατικά σωματεία και φορείς από το Μενίδι και τη Φυλή, ενάντια στο Δημοτικό Συμβούλιο - φιέστα που διοργάνωσε η δημοτική αρχή της πόλης, μαζί με την κυβέρνηση και την ηγεσία της ΕΛΑΣ, με θέμα την εγκληματικότητα.

Οι διαδηλωτές, με συνθήματα όπως «τα κέρδη και η φτώχεια γεννάνε τη μαφία, όλοι στον αγώνα για άλλη κοινωνία», «φτώχεια, ναρκωτικά και ανεργία, ίδιος ο ένοχος, ίδια η αιτία», ζήτησαν μέτρα αντιμετώπισης της ρίζας του προβλήματος της εγκληματικότητας.

Στη φιέστα παραβρέθηκε ο γγ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος εισέπραξε την αποδοκιμασία πολλών από τους συγκεντρωμένους, όταν η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατήγγειλε την αποχώρησή του χωρίς να ακούσει τα προβλήματα από τον κόσμο. Ενώ την παρουσίαση του προγράμματος αστυνόμευσης της περιοχής έκανε ο αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ Αντώνης Μπάκας.

Τη συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου χαιρέτισε ο Δημητρης Τρίμπος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου ΠΕ «Ο Σωκράτης», και μίλησε ο Μάρκος Αλεξίου εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου, που καταλόγισε ευθύνες για την όξυνση της εγκληματικότητας τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη δημοτική αρχή.

Αναφέρθηκε στην υποκρισία της κυβέρνησης, που από τη μία δήθεν θέλει να αντιμετωπίσει την παραβατικότητα και από την άλλη ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει τη χρήση της κάνναβης. Πιο συγκεκριμένα, για την κατάσταση στην περιοχή και την αδιαφορία της κυβέρνησης, ο Μ. Αλεξίου ανέδειξε μεταξύ άλλων ότι αντί αυτή να βελτιώνεται, χειροτερεύει.

Αναδεικνύοντας τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, σημείωσε ότι διοργανώνει φιέστες, αντί να απαιτεί από την κυβέρνηση κονδύλια για την αναβάθμιση της πόλης, την αντιμετώπιση των ελλείψεων εκπαιδευτικών, του κτιριακού προβλήματος των σχολείων.

Αναφερόμενος στην αστυνόμευση, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα αυτό δεν αντιμετωπίζεται με ένταση των αστυνομικών μέτρων. Μετέφερε χαρακτηριστικά ότι ο λαός της πόλης καθημερινά βλέπει ότι η αστυνομία τα βάζει με τα θύματα των κυκλωμάτων των ναρκωτικών, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους θύτες και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που παρασκευάζουν και μεταφέρουν τις ναρκωτικές ουσίες.

Οσο για την ουσία του προβλήματος, τόνισε ότι «συνδέεται με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και έχει, αν όχι τη στήριξη, τουλάχιστον την ανοχή από κρατικούς μηχανισμούς, καθώς και διάφορες φασιστικές ομάδες που έχουν ανοιχτή διασύνδεση με αυτά τα κυκλώματα».

Η ακραία φτώχεια και η υποβάθμιση, υπόβαθρο της εγκληματικότητας

Στο σχετικό υπόμνημα που κατατέθηκε από τους διαδηλωτές στην κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η ακραία φτώχεια και η ανεργία είναι που καθιστούν τμήμα του λαού περιθωριοποιημένο και εύκολη λεία των διάφορων κυκλωμάτων. Ανάμεσα στα προβλήματα της υποβάθμισης επισημαίνονται η έλλειψη χώρων άθλησης και πολιτισμού, η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικής - αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, το υποβαθμισμένο δίκτυο συγκοινωνιών, η υγειονομική βόμβα της χωματερής. Ολα τα παραπάνω «παίζουν σημαντικό ρόλο και αντικειμενικά αποτελούν έδαφος για τη δράση διαφόρων εγκληματικών κυκλωμάτων, με χαρακτηριστικό αυτό της διακίνησης των ναρκωτικών, που έχουν επίκεντρο την περιοχή μας. Αν σε αυτά δεν υπάρξουν μέτρα και λύσεις, τότε το πρόβλημα θα έρχεται και θα επανέρχεται, όσες αστυνομικές εκκαθαρίσεις και εκκενώσεις κι αν διεξαχθούν», αναφέρεται στο υπόμνημα.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρέμβαση έκανε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασίλης Τοπαλιανίδης, που στηλίτευσε τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις που χρεώνουν την εγκληματικότητα στη φυλετική καταγωγή. Ξεκαθάρισε ότι η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται αν δεν αντιμετωπιστούν οι αιτίες που τη γεννούν και υπογράμμισε ότι ένα κράτος που στηρίζει τη μεγαλύτερη ανομία, που είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δεν πρόκειται να πάρει αποτελεσματικά μέτρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δράση για όλα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη λαϊκή οικογένεια (2018-05-19 00:00:00.0)
Καμία ανοχή στην πολιτική που γεννά φτώχεια, αδικία, υποβάθμιση (2018-03-15 00:00:00.0)
Δίνουν απάντηση στις φιέστες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής για την εγκληματικότητα (2017-10-18 00:00:00.0)
Μεγάλη συγκέντρωση κατά της εγκληματικότητας και των πολιτικών που την γεννούν (2017-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org