Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Συνεδριάζει σήμερα

Τα ζητήματα της μετανάστευσης, της άμυνας - εξωτερικών υποθέσεων, της ψηφιοποίησης και του Brexit βρίσκονται στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (ΕΣ), που συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή και του Αλ. Τσίπρα.

Στην επιστολή - πρόσκληση προς τους αρχηγούς των κρατών - μελών, ο επικεφαλής του Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα συζητηθεί η μετανάστευση, με έμφαση στα κονδύλια που απαιτούνται «για την εξάλειψη της ροής των παράνομων μεταναστών από την Αφρική».

Στη συνέχεια, θα εγκριθούν τα συμπεράσματα για την ψηφιακή Ευρώπη, στη βάση των συζητήσεων στην πρόσφατη άτυπη Σύνοδο στο Ταλίν της Εσθονίας, θα εξεταστεί η πρόοδος στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας, όπως και «οι βαθιά ανησυχητικές εξελίξεις στην Κορέα, την κατάσταση όσον αφορά το Ιράν καθώς και την Τουρκία». Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμ. Μακρόν, θα μιλήσει για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις και η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα τοποθετηθεί για το Brexit.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ