Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ξέπλυμα» του ιμπεριαλισμού και επικίνδυνες για το λαό συμφωνίες

ΚΚΕ: Οι λαοί, με τον αγώνα και την αλληλεγγύη τους, μπορούν να ανοίξουν έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο, σε ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ

  • Η προχτεσινή συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ επιβεβαίωσε το στόχο της βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή, ανταγωνιστικά προς άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αυτό εννοούν κυβέρνηση και ΗΠΑ, όταν λένε ότι η Ελλάδα είναι «παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης».
  • Η κυβέρνηση συμφώνησε για την επέκταση και αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα και για την αναβάθμιση των «F-16», που αφορούν τις επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ και θα τα πληρώσει ο λαός.
  • Η Ελλάδα «αναβαθμίζεται» ως ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί μερίδιο από τη λεία και τα παζάρια για τους ενεργειακούς δρόμους. Γι' αυτό τα υπόλοιπα κόμματα στήριξαν ομόθυμα το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ.
  • Η κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα για όλες τις συμφωνίες και δεσμεύσεις που ανέλαβε. Ο λαός να αντιδράσει μαζικά. Να γυρίσει την πλάτη στην προσπάθεια εξωραϊσμού του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.
  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Η «στήριξη» Τραμπ στην Ελλάδα σημαίνει επικίνδυνες εξελίξεις για το λαό.

ΣΕΛ.  4   -  7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ