Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Ζητά εξηγήσεις από Πρωτοδικείο και Εισαγγελία

Με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό εργάτη της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου

Επιστολή στο Πρωτοδικείο Πατρών και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών απέστειλε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με την οποία ζητά εξηγήσεις για τις αιτίες που προκάλεσαν το σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, κατά τη διάρκεια αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων από τα δικαστήρια στο ΧΥΤΑ Ξερόλακκας.

Η επιστολή που κοινοποιήθηκε και στην Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών αναφέρει:

«Παρακαλώ να μας δώσετε άμεσα εξηγήσεις και την αναγκαία πλήρη πληροφόρηση, για τις αιτίες που προκάλεσαν το ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου μας. Στο το υπ' αρ. 2423 στις 11/10/2017 έγγραφο του Πρωτοδικείου Πατρών, προς το Τμήμα Κοινόχρηστων Χώρων, περιγράφονται τα είδη απορριμμάτων που κλήθηκε η υπηρεσία μας να μεταφέρει στην περιοχή της Ξερόλακκας. Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε από έκρηξη άγνωστου αντικειμένου, το οποίο συμπεριλαμβανόταν στην ποσότητα των άχρηστων υλικών.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο έγγραφο του Πρωτοδικείου, σημειώνεται ότι "σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 102/2017 πράξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, διατάχθηκε η καταστροφή κατασχεθέντων ρυπαρών πραγμάτων, που φυλάσσονται στην υπηρεσία μας και ειδικότερα πειστηρίων ετών 2006 μέχρι 2017 και παλαιότερων ετών προ του 2000, τα οποία φυλάσσονται ως επί το πλείστον σε μεγάλες σακούλες και μεγάλα χαρτοκιβώτια. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά και σκαφτικά εργαλεία, κράνη, δύο τραπέζια, πλαστά διαβατήρια κ.λπ. Τα ανωτέρω είναι ογκώδη και σε μεγάλη ποσότητα και για το λόγο αυτό σας εφιστούμε την ΠΡΟΣΟΧΗ ότι χρειάζεται μεγάλο φορτηγό για την απομάκρυνσή τους (...)".

Με έκπληξη και δέος πληροφορούμαστε από τον Τύπο ότι στο υπό απόσυρση υλικό εμπεριέχονταν οπλισμός και σφαίρες! Εχετε την ευθύνη της άμεσης και υπεύθυνης πληροφόρησής μας.

Ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ