Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Αγριος ξυλοδαρμός φοιτητή

Καθεστώς τείνουν να γίνουν οι ρατσιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν δει τη δημοσιότητα. Την περασμένη Κυριακή, 30χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο βαρύτατα χτυπημένος, έπειτα από απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε μαζί με φίλο του στο κέντρο της πόλης.

Οπως κατήγγειλε, κατάγεται από το Μεσολόγγι αλλά ζει κατ' επιλογήν τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο, έχοντας ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Τα ξημερώματα της Κυριακής τού επιτέθηκαν αναίτια τρία άτομα, τα οποία ούτε γνώριζε ούτε είχε ξανασυναντήσει ποτέ. Δέχτηκε κλοτσιές και μπουνιές αποκλειστικά στο κεφάλι, χτυπήματα που χαρακτηρίζει δολοφονικά και νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου του έγιναν τουλάχιστον 8 ράμματα στο βλέφαρο και τα ζυγωματικά, ενώ έχει δύο μεγάλα αιματώματα και στα δύο μάτια και το ένα μάτι κλειστό από τις μελανιές. Μιλώντας μάλιστα σε τοπική εφημερίδα, τόνισε πως δεν μπορεί να γνωρίζει το λόγο για τον οποίο έγινε στόχος και αν αυτό σχετίζεται με τη σεξουαλική του ταυτότητα.

Οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό και αναγνωρίστηκαν από το θύμα ως οι δύο από τους τρεις που του επιτέθηκαν με μανία και του προκάλεσαν σοβαρές βλάβες, κυρίως στο κεφάλι και το πρόσωπο, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Στους δύο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο πατέρας του θύματος σε δήλωσή του τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι μια μειοψηφία τρομοκρατεί και δέρνει όποιον της κάνει κέφι, ενώ αναφέρει ότι οι γονείς ζουν με τον τρόμο μην πάθει κάτι το παιδί τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ