Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Με έγνοια τη «σταθερότητα»

Τα σχέδιά της για τη συγκρότηση του νέου φορέα έκφρασης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, ως «παράγοντα σταθερότητας» του αστικού πολιτικού συστήματος, ανέπτυξε η Φ. Γεννηματά μιλώντας χτες στο «ΣΚΑΪ».

Σε σχέση με τις «επιθέσεις φιλίας» του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπό διαμόρφωση φορέα, η Φ. Γεννηματά είπε πως «προσπαθεί, αλλά δεν πρόκειται να μπει στα χωράφια μας ο κ. Τσίπρας. Δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά ο κ. Τσίπρας», ενώ υποστήριξε πως ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη ΝΔ θέλουν εκλογή της στην ηγεσία του νέου φορέα, «γιατί ξέρουν ότι θα τους το σπάσουμε το δίπολο». Παράλληλα, βέβαια, διαβεβαίωνε πως στόχος της «είναι μια ισχυρή Κεντροαριστερά του μέλλοντος που θα αποτελέσει παράγοντα της πολιτικής σταθερότητας», στη λογική της διαμόρφωσης «εναλλακτικών» για την αστική διαχείριση. Εξάλλου, έθεσε την «ενότητα» και την ανάγκη να υπερβούν την «πολυδιάσπαση και τον κατακερματισμό», ως προϋπόθεση για να ξαναπροσελκύσουν ευρύτερα στρώματα, ενσωματώνοντάς τα στους στόχους του κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα υπερασπίστηκε το «σχέδιο Ελλάδα», που προτείνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ως σχέδιο αναθέρμανσης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, με νέα μέτρα στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε σχέση με τα οργανωτικά - διαδικαστικά ζητήματα, ξεκαθάρισε ότι οι φορείς που θα τον συναποτελούν δεν διαλύονται, λέγοντας πως «αυτήν τη στιγμή είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα και έχει σημασία να είμαστε και πολυκομματικό. Στο μέλλον θα κληθούμε να πάρουμε τις αποφάσεις και βεβαίως ο κάθε χώρος θα πάρει τις αποφάσεις για το κόμμα του. Δεν θα έρθει κανείς να πει στο ΠΑΣΟΚ τι να κάνει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ