Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Ξεκινά σήμερα το 19ο Συνέδριο του ΚΚ

ΠΕΚΙΝΟ.--

Σήμερα ξεκινούν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στους ρυθμούς με τους οποίους πρέπει να συνεχιστεί το «άνοιγμα» της οικονομίας.

Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο «Σινχουά», ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνεδρίου, Τούο Ζεν, ξεκαθάρισε σε συνέντευξη ότι η πολιτική για τις ξένες επενδύσεις θα μείνει απαράλλακτη, προσθέτοντας ότι η Κίνα θα συνεχίσει να προστατεύει και τα έννομα δικαιώματα των εταιρειών. Φυσικά, η είσοδος μεγάλων ξένων κεφαλαίων στην Κίνα συμπληρώνει την κυριαρχία των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής στην οικονομία. Ολα αυτά ενώ η ταχεία ισχυροποίηση του κινεζικού κεφαλαίου καθιστά τη χώρα πρωταγωνιστή στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς διεθνώς, σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα.

Σε ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΚ σημειώνεται ότι η χώρα έχει καταφέρει ιστορικά επιτεύγματα στη «μεταρρύθμιση και το άνοιγμα» (της οικονομίας). Την ίδια στιγμή, γίνεται προσπάθεια να εμφανιστεί ως κρίσιμο ζήτημα η καταπολέμηση της διαφθοράς μέσα στο κόμμα και την κυβέρνηση, ενώ πρόκειται για ένα φαινόμενο σύμφυτο με τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής που κυριαρχούν, ενώ η πλειοψηφία του λαού βυθίζεται σε αυξανόμενες στερήσεις και προβλήματα. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν στις 24 Οκτώβρη. Οι σύνεδροι είναι 2.287 και ανάμεσα σε άλλα προβλέπεται να αποφασιστούν και νέες αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ