Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που έγινε σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας στην πόλη Γκαρντέζ, στα ανατολικά. Μετά την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου, ακολούθησε επίθεση δεκάδων ενόπλων, για πολλές ώρες. Η αστυνομία εξουδετέρωσε έξι δράστες, ενώ την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Οι 11.000 και πλέον πυροσβέστες που επιχειρούν στην Καλιφόρνια σημείωσαν «καλή πρόοδο» στην προσπάθεια κατάσβεσης των σημαντικότερων πυρκαγιών στην Πολιτεία, όμως οι αρχές φοβούνται ότι ο απολογισμός των θυμάτων, που έχει πλέον φτάσει τους 41 νεκρούς, ενδέχεται να αυξηθεί.

ΟΤΤΑΒΑ.-- Η ευρωπαϊκή κοινοπραξία παραγωγής αεροσκαφών «Airbus SA» συμφώνησε στην αγορά του πλειοψηφικού ποσοστού στο πρόγραμμα παραγωγής του αεροσκάφους «C-Series», που κατασκευάζει η «Bombardier Inc». Ετσι, η «Airbus» ανακτά τον έλεγχο μιας ανταγωνιστικής της εταιρείας, που βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα μετά τη διαμάχη της με την αμερικανική εταιρεία παραγωγής αεροσκαφών «Boeing Co».

ΣΑΝΑΑ.-- Εκπρόσωπος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε χτες πως αμερικανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη, σκοτώνοντας δεκάδες τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» στην επαρχία Μπάιντα.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Μπιτζάν Ζανγκάνεχ προσκάλεσε τα αμερικανικά μονοπώλια πετρελαίου να κάνουν μπίζνες στη χώρα του σε κοιτάσματα φυσικού αερίου και «μαύρου χρυσού», καλώντας τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να δώσει το «πράσινο φως».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ