Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Παράταση του «καθεστώτος έκτακτης ανάγκης»

ΑΓΚΥΡΑ.--

Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε νέα παράταση του «καθεστώτος έκτακτης ανάγκης», μετά από απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της χώρας, που συνεδρίασε προχτές το βράδυ και επικαλέστηκε ακόμα μια φορά τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η «εθνική ασφάλεια» από οργανώσεις που η Αγκυρα θεωρεί «τρομοκρατικές», όπως η FETO (του πρώην συμμάχου του ΑΚΡ ισλαμιστή επιχειρηματία ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν), το ΡΚΚ, οι οργανώσεις Κούρδων της Συρίας PYD - YPG, το «Ισλαμικό Κράτος».

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι με τα «έκτακτα» μέτρα θωρακίζεται το αστικό καθεστώς και οι δυνάμεις που βρίσκονται στην εξουσία αποκτούν ενισχυμένη ευελιξία για να προωθήσουν τις προτεραιότητές τους, σε μια περίοδο που στην Τουρκία ενισχύονται οι ενδοαστικές αντιθέσεις και διεργασίες.

Στο μεταξύ, χτες το απόγευμα, τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση στη νότια επαρχία Μερσίν, την οποία κυβερνητικά ΜΜΕ απέδιδαν στο ΡΚΚ.

Στην Αγκυρα ο Κοέν

Χτες το απόγευμα, αναμενόταν να γίνει στο υπουργείο Εξωτερικών συνάντηση με διπλωμάτες των ΗΠΑ που έφτασαν προχτές στην Αγκυρα, με επικεφαλής τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών, Τζόναθαν Κοέν. Σύμφωνα με τη «Χουριέτ», τις συνομιλίες θα απασχολούσε και η πρόσφατη «διπλωματική κρίση» που έχει προκληθεί, μετά τις συλλήψεις Τούρκων υπαλλήλων στο αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι για επαφές με τους πραξικοπηματίες του 2016. Αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στη Συρία και άλλα «ζητήματα ασφαλείας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ