Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων κόντρα στην προκλητική δικαστική απόφαση

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή

Την προκλητική και άδικη επιμονή των δικαστηρίων στη φυλάκιση της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ. καταδίκασαν φοιτητικοί σύλλογοι, με δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης χτες το μεσημέρι.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας κάλεσαν σε συμμετοχή οι φοιτητικοί σύλλογοι Φιλοσοφικής, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Οικονομικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Νομικής και Φυσικού του Πανεπιστημίου Αθήνας, οι σύλλογοι Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων - Μηχανικών και Ναυπηγών του ΕΜ Πολυτεχνείου, ο σύλλογος Νέων Φοιτητικών Εστιών Πολυτεχνείου και ο σύλλογος Φοιτητικής Εστίας Αθήνας.

Η κυβέρνηση «υποδέχτηκε» τους φοιτητές με μια κλούβα των ΜΑΤ στην είσοδο του υπουργείου, εμποδίζοντας αντιπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων να συναντηθούν με εκπροσώπους του υπουργείου. Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις των φοιτητών, η κλούβα των ΜΑΤ αποσύρθηκε από το χώρο.

Με συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!», «Να καταργηθεί ο τρομονόμος», οι φοιτητές καταδίκασαν την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, που απέρριψε για 2η φορά τις αιτήσεις αναστολής της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή.

Ο Ν. Φάσσας, πρόεδρος των Νέων Φοιτητικών Εστιών του Πολυτεχνείου, μιλώντας στους συγκεντρωμένους φοιτητές τόνισε: «Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης που μας υποδέχτηκε με ΜΑΤ. Καταγγέλλουμε τους "τρομονόμους" και το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο, που τυλίγει εμάς και τους συναδέλφους μας σε μια κόλλα χαρτί. Η καταδίκη της Ηριάννας και του Περικλή έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση των φοιτητών και του λαού. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες για αυτήν την εξέλιξη. Απαιτούμε να αποφυλακιστούν τώρα η Ηριάννα και ο Περικλής. Να καταργηθεί ο "τρομονόμος"».

Μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους του υπουργείου, οι αντιπρόσωποι των φοιτητών τόνισαν: «Η ουσία είναι μία. Οτι όλο το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο που καταδίκασε την Ηριάννα και τον Περικλή παραμένει. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στον "τρομονόμο"».

Τον λόγο επίσης πήρε η Σταυρούλα Συγκούνα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φιλοσοφικής, που χαιρέτισε την κινητοποίηση και είπε: «Ο σύλλογός μας πήρε απόφαση από Γενική Συνέλευση και βρισκόταν χτες στη δίκη. Σήμερα εδώ στο υπουργείο καταδικάζουμε την άδικη και χωρίς στοιχεία απόφαση για τον Περικλή και την Ηριάννα, η οποία είναι υποψήφια διδάκτωρ στη σχολή μας. Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης, που εμπλουτίζει και εφαρμόζει όλο το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε ενάντια στον "τρομονόμο"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ