Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Δυναμική διαδήλωση των Οργανώσεων - μελών της ΠΟΔΝ για την Οκτωβριανή Επανάσταση

Με παλμό, μαχητικότητα και ενθουσιασμό, το πρωί της Δευτέρας, 16 Οκτώβρη, χιλιάδες νέοι και νέες από τις Οργανώσεις - μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) τίμησαν τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, με μία μεγάλη διαδήλωση αφιερωμένη σ' αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός, με την οποία κηρύχθηκε από τις Οργανώσεις της ΠΟΔΝ η έναρξη του 19ου ΠΦΝΦ.

Από νωρίς το πρωί, οι αντιπρόσωποι του Φεστιβάλ, τα χιλιάδες μέλη και φίλοι των Οργανώσεων - μελών της ΠΟΔΝ από κάθε γωνιά της γης, άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Ολυμπιακό Πάρκο του Σότσι - το χώρο όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ - κυματίζοντας τις σημαίες των Οργανώσεών τους, τις κόκκινες σημαίες με τα σφυροδρέπανα. Με τα πανό και τα συνθήματά τους ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στην εκμετάλλευση, τους πολέμους, τη φτώχεια και την ανεργία, στέλνοντας δυναμικό μήνυμα υπεράσπισης του δρόμου που χάραξε η Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία πριν από 100 χρόνια. Σε αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους και οι εκπρόσωποι της ΠΟΔΝ, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Γυναικών.

Το δικό τους συγκροτημένο μπλοκ, το οποίο ξεχώριζε για τη μαχητικότητα και τη μαζικότητά του, είχαν οι Κομμουνιστικές Νεολαίες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ. Η ΚΝΕ στο πανό της είχε τη μορφή του Λένιν, αλλά και φωτογραφία από την πολιτική συγκέντρωση του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», και σύνθημα στα αγγλικά «Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου». Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας, τα τραγούδια και τα συνθήματα δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να «δονούν» την ατμόσφαιρα, με την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα να εκφράζεται ακόμα και στην «ανταλλαγή» συνθημάτων και τραγουδιών! Χαρακτηριστικά, τα μέλη της ΚΝΕ πλάι-πλάι με τα μέλη δεκάδων ακόμη ΚΝ που διαδήλωσαν σε κοινό μπλοκ, δεν σταμάτησαν να «ανταλλάσσουν» συνθήματα. «Η διεθνής» και το σύνθημα «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός» ακούγονταν δυνατά σε πολλές γλώσσες!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιπροσωπεία του ΠΣΕ σε Λένινγκραντ και Μόσχα (2017-11-02 00:00:00.0)
Μεγάλη διεθνιστική εκδήλωση για την Οκτωβριανή Επανάσταση (2017-11-01 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε το 19ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (2017-11-01 00:00:00.0)
Ανοιξε τις πύλες του το 19ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στη Ρωσία (2017-10-18 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ στην Πορτογαλία (2005-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org