Κυριακή 15 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2017

Η Κεντρική Επιτροπή καλεί τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς και φίλους να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2017.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στους βιοπαλαιστές, στη νεολαία, σε κάθε φίλο του Κόμματος, σε όλους εκείνους που εκτιμούν την πάλη και την προσφορά του στο λαό και το κίνημα, που αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ μια μαχητική δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Τους καλούμε να συμβάλλουν από το υστέρημά τους, για την επιτυχία της Εξόρμησης.

Η φετινή Οικονομική Εξόρμηση πραγματοποιείται παραμονές του 2018, τη χρονιά που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Το ΚΚΕ άντεξε και αντέχει εδώ και έναν αιώνα γιατί εκφράζει το πραγματικά νέο, τη μόνη διέξοδο από τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, την πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Αντεξε κι αντέχει, όμως, επιπλέον γιατί σε όλη την ιστορική του διαδρομή στηρίχτηκε στην εργατική τάξη, στο λαό. Αυτοί ήταν οι βασικοί αιμοδότες του ΚΚΕ, ακόμη και στα πιο δύσκολα, τα πιο «μαύρα» χρόνια.

Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ ενισχύει τη δράση του μέσα στην εργατική τάξη, στο λαό, για να πάρουν πίσω οι εργαζόμενοι όσα έχασαν στα χρόνια της κρίσης, για να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Συμβάλλει στην ενίσχυση της πάλης του λαού απέναντι στην επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου, της πάλης που βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Είναι ενίσχυση της δύναμης που μάχεται για το δίκιο του λαού, για να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας και της προοπτικής για μια κοινωνία χωρίς ανεργία, φτώχεια και πολέμους.

Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ δίνει απάντηση στον αντικομμουνισμό, στη διαστρέβλωση και τη συκοφάντηση των θέσεων του ΚΚΕ, στην παραχάραξη, στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας από την ΕΕ, τα αστικά επιτελεία, τα οποία επιδιώκουν να μη μάθουν, να μη διδαχτούν οι νεότερες γενιές από τις ηρωικές σελίδες της λαϊκής πάλης στη χώρα μας και διεθνώς.

Βοηθά το Κόμμα της εργατικής τάξης να αναπτύσσει και να εκλαϊκεύει τις θέσεις του για τους αγώνες, να μάχεται για την ιστορική αλήθεια, να προβάλλει το επαναστατικό και προοδευτικό έργο του λαού. Να αναπτύσσει τη διεθνιστική δράση και αλληλεγγύη, να συνεχίζει και να εντείνει τις προσπάθειές του για την αναγκαία ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος.

Το ΚΚΕ επιδιώκει με αποφασιστικότητα να στηρίζεται οικονομικά στα μέλη και τους φίλους του. Αυτή είναι η απάντηση στα εμπόδια που προσπαθούν να θέσουν, με βάση τους τελευταίους αντιδραστικούς νόμους των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Με αυτούς τους νόμους καθορίζεται να δίνονται στις κρατικές υπηρεσίες τα ονόματα και τα στοιχεία απλών ανθρώπων που με ένα μικρό ποσό στηρίζουν ένα κόμμα. Αυτά τα αντιδραστικά μέτρα δεν πρόκειται να τα αποδεχτούν το ΚΚΕ και ο λαός.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όσους στήριξαν το 2015 τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα νιώθουν απογοητευμένοι. Απευθύνεται σε όσους δεν θέλουν να δώσουν άφεση αμαρτιών στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, που πρωτοστάτησαν στο τσάκισμα του λαού τα προηγούμενα χρόνια. Η λύση δεν βρίσκεται στη συνεχή εναλλαγή ίδιας κοπής κομμάτων, που όταν χρεοκοπεί ο ένας ετοιμάζεται ο άλλος να τον αντικαταστήσει. Δεν βρίσκεται στην εναλλαγή των κυβερνήσεων του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ.

Η ελπίδα, η προοπτική βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ισχυροποίηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, στο δρόμο της ρήξης με το σύστημα και την εξουσία του. Εδώ είναι η θέση του ανέργου, του εργάτη, του φτωχού αγρότη και αυτοαπασχολούμενου, των γυναικών και των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

Το ΚΚΕ μάχεται για να δυναμώσουν η εργατική - λαϊκή ετοιμότητα και πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, στα σενάρια αλλαγής συνόρων, σε κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτά τα σχέδια. Αυτά τα σχέδια υπηρετεί η λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση», του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, η οποία στην ουσία είναι η αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή.

Απευθυνόμαστε άνθρωπο τον άνθρωπο, στα εργοστάσια, στις γειτονιές, για να φτάσει μαζί με το κουπόνι και η πρόταση του Κόμματος. Για να υπερκαλυφθούν όλοι οι στόχοι των Οργανώσεων.

Τιμάμε τα 100 χρόνια της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης στη Ρωσία το 1917. Δυναμώνουμε τις συζητήσεις, τις εκδηλώσεις που οργανώνονται αυτήν την περίοδο σε όλη την Ελλάδα. Αντλούμε δύναμη από το κορυφαίο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ού αιώνα που απέδειξε ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο σοσιαλισμός παραμένει επίκαιρος

αναγκαίος και ρεαλιστικός!

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2017


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org