Σάββατο 14 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αστυνομικές έρευνες για τη δολοφονία του δικηγόρου

Τα κίνητρα των δολοφόνων του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός το βράδυ της Πέμπτης μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας, προσπαθεί να εξακριβώσει η Αστυνομία.

Γι' αυτό ερευνώνται οι υποθέσεις που χειριζόταν ο δικηγόρος, ενώ εξετάζονται το κινητό τηλέφωνο, ο υπολογιστής και το αρχείο του θύματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η δολοφονία του συνδέεται με κάποια από τις υποθέσεις που είχε αναλάβει. Τα αποτελέσματα της νεκροτομής αναμένεται να «φωτίσουν» λίγο την υπόθεση, ενώ στον τόπο της δολοφονίας δεν βρέθηκε κάλυκας. Ο δικηγόρος δέχτηκε έναν πυροβολισμό από όπλο μικρού διαμετρήματος δεξιά, κάτω από το στήθος. Επίσης, ερευνάται το σενάριο οι δράστες να είχαν την πρόθεση να τραυματίσουν τον δικηγόρο για να τον εκφοβίσουν και όχι να τον σκοτώσουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δράστες εμφανίστηκαν στο δικηγορικό γραφείο ως πελάτες που ήθελαν να συζητήσουν για υπόθεση που είχε ήδη αναλάβει ο Μ. Ζαφειρόπουλος. Ο 32χρονος συνεργάτης του θύματος, που ήταν μαζί του στο γραφείο την ώρα της δολοφονίας, είχε οδηγήσει τους δράστες, που μιλούσαν σπαστά Ελληνικά, στην αίθουσα συσκέψεων, όταν αυτοί του ζήτησαν να τους αφήσει μόνους και έπειτα από ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Μ. Ζαφειρόπουλο, τον πυροβόλησαν και έφυγαν.

Οι δράστες δεν κάλυψαν τα χαρακτηριστικά τους και η Αστυνομία προσπαθεί να τους εντοπίσει από δακτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό. Παράλληλα, οι αρχές αναζητούν υλικό από κάμερες σε σπίτια και καταστήματα της γύρω περιοχής, καθώς στο γραφείο δεν υπήρχε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Σημειώνεται ότι ο Μ. Ζαφειρόπουλος είχε αναλάβει την υπεράσπιση κατηγορουμένου στη δίκη για το σκάνδαλο «Energa» - «Hellas Power» (υπόθεση που έχει ήδη συνδεθεί με ένα «συμβόλαιο θανάτου»), είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Αμυνας, Π. Καμμένου, για λογαριασμό του εκδότη και του διευθυντή των «Παραπολιτικών», ενώ είχε υπερασπιστεί τον Θ. Λιακουνάκο και κατηγορούμενο στην υπόθεση με τους «ληστές των χρηματοκιβωτίων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ