Σάββατο 14 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τις εξελίξεις στους αυτοαπασχολούμενους στα ταξί

Ανακοίνωση του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στους αυτοαπασχολούμενους στα ταξί, το Τμήμα ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

«Αυτοαπασχολούμενε ταξιτζή,

Η αντιπαράθεση, που ξέσπασε αυτές τις μέρες ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή το αναμενόμενο νομοσχέδιο για το χώρο της επιβατικής μεταφοράς, δεν αφορά το ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα τα δικά σου συμφέροντα.

Παρά τα μεγάλα λόγια που ακούστηκαν, το σχέδιο νόμου όχι μόνο δεν καταργεί τις γνωστές εταιρείες διαμεσολάβησης τύπου Uber, Taxibeat, όχι μόνο δεν απαγορεύει τη χρήση Επιβατηγών ΙΧ στην επιβατική μεταφορά όπως πολλοί υπόσχονταν, αντίθετα διαμορφώνει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας τους και τις κατοχυρώνει και τυπικά στο πλαίσιο της νέας "απελευθερωμένης" αγοράς που διαμόρφωσαν οι νόμοι 4070/12, 4093/12, 4199/13 και 4313/14.

Την ίδια ώρα δίνει συνέχεια στην πολιτική της "απελευθέρωσης" μέσω της δραστικής μείωσης του ελάχιστου χρόνου εκμίσθωσης ΕΙΧ στις 3 ώρες, προσφέροντας έτσι νέες ευκαιρίες επέκτασης σε όλες τις μεγάλες εταιρείες που έχουν δραστηριοποιηθεί στον κλάδο.

Η κυβέρνηση δεν νομοθετεί για λογαριασμό σου

Γι' αυτό και διατηρεί σε πλήρη ισχύ τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που απελευθέρωσαν το μεταφορικό έργο και οδήγησαν στη σημερινή διαρκή μείωση του εισοδήματός σου. Είναι η ίδια κυβέρνηση που με τη συνολική πολιτική της όχι μόνο δεν σε ανακούφισε από τα αδιέξοδα των τελευταίων χρόνων, αλλά αντίθετα διεύρυνε τη φορολόγησή σου, τσάκισε τα κοινωνικά και ασφαλιστικά σου δικαιώματα, σου φόρτωσε νέα χρέη. Τώρα επιταχύνει τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς σε βάρος σου.


Η κριτική που της ασκεί η ΝΔ ότι δήθεν "βάλλει κατά της επιχειρηματικότητας" δεν υπονοεί τη δική σου ατομική επιχείρηση, τη δική σου επαγγελματική δραστηριότητα. Εννοεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και εταιρείες που θέλουν να θωρακιστούν έναντι της προοπτικής να μπουν νέες καπιταλιστικές επιχειρήσεις στο χώρο.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τσακώνονται γιατί σε αυτήν τη φάση εκφράζουν διαφορετικά επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως συμβαίνει και με την επένδυση στο Ελληνικό.

Αξιοποίησε την πείρα σου! Οσο και να καβγαδίζουν, κυβερνούν και πολιτεύονται σε βάρος σου

Αυτό επιβεβαιώνουν οι κοινοί σχεδιασμοί τους για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και της χώρας σε διεθνή κόμβο μεταφορών, ως βασικό πυλώνα για την ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Στο πλαίσιο αυτών των στόχων βάζουν από κοινού τη σφραγίδα τους και στη συγκέντρωση της επιβατικής μεταφοράς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι συνολικότερες ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.

Δε λογαριάζουν τις άμεσες συνέπειες που προκύπτουν σε βάρος σου. Το γεγονός είναι ότι είτε "αυτόνομα" είτε "υπό την σκέπη" μιας μεγάλης εταιρείας διαμεσολάβησης, θα συνεχίσεις να εργάζεσαι σε εξαντλητικές συνθήκες, με το βάρος συντήρησης του οχήματος στην πλάτη σου, με συρρικνωμένο εισόδημα. Μην ξεχνάς ότι κι εσύ ως αυτοαπασχολούμενος δέχεσαι όλες τις συνέπειες από τις νέες επιβαρύνσεις και τις περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική τους.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται σε όλους τους τόνους: Οσο και να την βαφτίζουν "δίκαιη" για να συναινέσεις στα μέτρα που την συνοδεύουν, μόνο νέα αδιέξοδα θα γεννήσει για σένα και την οικογένειά σου. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ, οι μεγαλοξενοδόχοι, τρίβουν τα χέρια τους με ευχαρίστηση για τις πολύτιμες υπηρεσίες και της σημερινής κυβέρνησης.


Συνάδελφε,

  • Απόρριψε την πολιτική του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, είτε εμφανίζεται με "αριστερά" συνθήματα, είτε με "κεντροδεξιά".
  • Το δικό σου όπλο είναι ο αγώνας, τέτοιος που να σμίξει τα ρυάκια, να γίνει ορμητικό λαϊκό ποτάμι σάρωσης της αντιλαϊκής πολιτικής.
  • Μη χάνεις τη ζωή σου, στηρίζοντας δοκιμασμένες αντιλαϊκές πολιτικές όπως των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (τώρα Δημοκρατική Συμπαράταξη).

Είναι αυτοί που σε παρότρυναν πριν από λίγα χρόνια, να αναστείλεις τους αγώνες σου, υποσχόμενοι ότι ο νόμος Βορίδη - Χατζιδάκη θα ήταν μια "καλή απελευθέρωση", που δήθεν θα προστάτευε και τα δικά σου δικαιώματα. Σήμερα κάνουν ότι δε βλέπουν τη γενικευμένη επίθεση σε βάρος σου σε όλα τα μέτωπα και σε καλούν, για μια ακόμη φορά, να "χτυπήσεις το σαμάρι για να πονέσει ο γάιδαρος".

Σου υπόσχονται σε όλους τους τόνους ότι παλεύουν για να κρατήσεις την άδεια του ταξί στα χέρια σου. Συνειδητά όμως σου κρύβουν ότι η ελεύθερη αγορά που αποθεώνουν βάζει κανόνες για τα συμφέροντα των μεγάλων, όχι για τις ατελείωτες ώρες της δικής σου δουλειάς σε εξαντλητικές συνθήκες, για το εισόδημα που διαρκώς μειώνεται, για τα ατελείωτα χρέη στο ταμείο, στην εφορία και αλλού.

Μη δέχεσαι παθητικά την πολιτική που σε τσακίζει!

Δυνάμωσε τους αγώνες σου για την ανακούφισή σου από τις συνέπειες της κρίσης, της "απελευθέρωσης", της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν όλες οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις, η ΕΕ.

Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματά σου:

-- για ένταξη στο αφορολόγητο

-- για την προστασία σου από τις κατασχέσεις

-- για τη μείωση του ΦΠΑ στο ταξί, του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης, των ασφαλίστρων του οχήματός σου.

Πάλεψε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα και την κερδοφορία των μονοπωλίων, των μεγάλων ομίλων και εταιρειών. Ενωσε τη φωνή σου και με τους άλλους αυτοαπασχολούμενους, με τους μισθωτούς, τους βιοπαλαιστές αγρότες, ενάντια στον κοινό αντίπαλο.

Αυτοαπασχολούμενε ταξιτζή,

Οι ίδιες οι εξελίξεις φανερώνουν την αντικειμενική τάση συγκέντρωσης του μεταφορικού έργου και αποκαλύπτουν μπροστά σου δύο δρόμους:

Απόρριψε το μίζερο δρόμο της ανταγωνιστικότητας και της "ελεύθερης αγοράς", το "μονόδρομο" της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Είναι ο δρόμος που οδηγεί αντικειμενικά στη μεγαλύτερη εξάρτησή σου από το μεγάλο κεφάλαιο, είτε ως αυτοαπασχολούμενος είτε ως μισθωτός, που δεν σου εξασφαλίζει ούτε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την κάλυψη των βασικών αναγκών σου, των παιδιών σου.

Με τους αγώνες σου μπορείς να ανοίξεις άλλο δρόμο! Αρκεί να το πιστέψεις και να δώσεις όλες σου τις δυνάμεις σε αυτήν την κατεύθυνση!

Η οργάνωση ενός πανεθνικού κεντρικού δικτύου που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Μαζικής Επιβατικής Μεταφοράς, και στις οποίες το ταξί μπορεί να λειτουργήσει ως συμπληρωματικό μέσο, είναι ρεαλιστική, είναι το μόνο αντίβαρο στη σημερινή επέλαση των μονοπωλίων. Υπάρχουν σήμερα όλες οι παραγωγικές και τεχνολογικές προϋποθέσεις, αρκεί να βγουν από τη μέση η καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία.

Η εργατική εξουσία, συγκεντρώνοντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς όλων των ειδών και τις αντίστοιχες υποδομές, μπορεί να δώσει διέξοδο και στα δικά σου αδιέξοδα. Σε αυτήν την κατεύθυνση μπορείς να εξασφαλίσεις και εσύ σταθερή δουλειά, ικανοποιητικό μισθό, ανθρώπινο ωράριο εργασίας (5ήμερο, 7ωρο), με δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, εξασφάλιση λαϊκής στέγης. Ετσι μπορείς να ζήσεις καλύτερα εσύ και τα παιδιά σου απολαμβάνοντας όλα αυτά που σου στερεί σήμερα η ακόρεστη δίψα των επιχειρηματικών ομίλων για κέρδη.

Δεν έχεις τίποτε να φοβηθείς σε αυτήν την προοπτική.

Οργάνωσε την πάλη σου μαζί με τους κομμουνιστές. Πολλαπλασίασε τη δική σου δύναμη, συμβάλλοντας να οργανωθεί σήμερα ένα ισχυρό κίνημα που θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για συνολικότερες ανατροπές στην οικονομία και την κοινωνία. Αυτός είναι ο δρόμος, ώστε να αποσπάσεις και κατακτήσεις, να αναπληρώσεις τις βαριές απώλειες και να φέρεις στο προσκήνιο τις δικές σου ανάγκες.

Τμήμα ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ

Οκτώβρης 2017».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ για τα προβλήματα από το χιονιά(2017-01-17 00:00:00.0)
Να μην πληρώνουν εισιτήριο οι εργαζόμενοι(2011-09-14 00:00:00.0)
Το δικό τους στίγμα οι αυτοκινητιστές(2011-06-30 00:00:00.0)
Λαϊκή συμμαχία για μεταφορές - λαϊκή περιουσία(2010-09-18 00:00:00.0)
Σφίγγουν τα λουριά με νέα μέτρα(2008-01-17 00:00:00.0)
Ποιες γραμμές έχουν απελευθερωθεί και ποιες απομένουν(1997-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ