Σάββατο 14 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Τέσσερις παραστρατιωτικοί και μια άμαχη σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε επίθεση βομβιστή - καμικάζι της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ», στο χωριό Μπελμπέλου, στην περιοχή Κοντούγκα της Πολιτείας Μπόρνο στη Νιγηρία.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν θα αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για τη νέα μορφή της Συμφωνίας για τις Ελεύθερες Εμπορικές Συναλλαγές στη Βόρεια Αμερική (NAFTA), παρά την πρόταση των ΗΠΑ να συμπεριληφθεί στη νέα συμφωνία ρήτρα που θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της σε πέντε χρόνια. Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, ο Τριντό επέμεινε ότι έχει δεσμευτεί για μια συμφωνία που θα είναι «επωφελής και για τα τρία μέρη».

ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ.-- Επιδημία πανούκλας, με δεκάδες νεκρούς σε πάνω από 560 κρούσματα, πλήττει τις τελευταίες βδομάδες τη Μαδαγασκάρη. Η υπόθεση ανάγκασε χτες τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου να στείλει ομάδα ειδικών και να στήσει κέντρο περίθαλψης. Η βουβωνική πανώλη μεταδίδεται στον άνθρωπο από παράσιτα που ζουν σε ζώα, όπως διάφορα είδη τρωκτικών.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Ανώτατο Δικαστήριο στο Γιοχάνεσμπουργκ άνοιξε χτες το δρόμο για την επανεξέταση 783 κατηγοριών που είχαν απαγγελθεί το 2009 για διαφθορά και απάτη σε βάρος του προέδρου της Ν. Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις περίπου 15.000 ανθρώπων στην επαρχία Ορόμια της Αιθιοπίας είχαν χτες ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον έξι ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 30. Το «Ασοσιέιτεντ Πρες», επικαλούμενο τοπικές πηγές, ανέφερε ότι τα θύματα έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Ουολίσο της επαρχίας Ορόμια, που γινόταν έναντι της κυβέρνησης «και της κυρίαρχης ελίτ». Στην Ορόμια, που είναι η μεγαλύτερη πολιτεία της Αιθιοπίας, σημειώνονται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις από το τέλος του 2015.

ΚΑΪΡΟ.-- Επίθεση τζιχαντιστών σε περίπολο της αιγυπτιακής αστυνομίας στη Χερσόνησο του Βόρειου Σινά προκάλεσε την Πέμπτη το θάνατο έξι αστυνομικών και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ