Κυριακή 15 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Μεγάλες πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις από την ΚΕ του ΚΚΕ

Κορύφωση αποτελεί η εκδήλωση στις 26 Νοέμβρη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Σειρά μεγάλων πολιτικών - πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, 1917 - 2017.

Οι εκδηλώσεις της ΚΕ θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, την Κυριακή 26 Νοέμβρη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση.

Σήμερα η διεθνιστική εκδήλωση

Στο πλαίσιο αυτού του προγραμματισμού, σήμερα Κυριακή στις 6.30 μ.μ., στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, θα πραγματοποιηθεί διεθνιστική εκδήλωση με θέμα «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Ο καπιταλισμός είναι το χθες, ο σοσιαλισμός είναι το αύριο».

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα απευθύνουν χαιρετισμό οι αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών Κομμάτων που θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της Συντακτικής Επιτροπής της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης». Θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διεθνιστικά επαναστατικά τραγούδια.

Κόμματα και εκπρόσωποι που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση:


1. Κομμουνιστικό Κόμμα Λαών Ισπανίας - Αστορ Γκαρσία, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

2. Κομμουνιστικό Κόμμα, Ιταλία - Λάουρα Μπεργκαμίνι, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

3. Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν - Αϊνούρ Κουρμάνοφ, μέλος του Προεδρείου του Κόμματος.

4. Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας - Ινα Μπελοκούροβα, μέλος της Διοίκησης του Κόμματος.

5. Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού - Πάβελ Καμπρέρα, Α' Γραμματέας της ΚΕ του Κόμματος.

6. Νοτιοαφρικανικό Κομμουνιστικό Κόμμα - Μπουλέλουα Τουνισίουα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

7. Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας - Μαρίνα Πιλάεβα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων.

8. Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ) - Ιλια Φέρμπεροφ, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της ΚΕ.

9. Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας - Αννα Ρουσνόφ, στέλεχος του Κόμματος.

10. Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας - Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Εκθεση γραμματοσήμων και ντοκουμέντων και συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής

Την Τρίτη 17 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29, κτίριο Παλαιού Ταχυδρομείου), θα εγκαινιαστεί η εξαιρετική έκθεση με εκατοντάδες ντοκουμέντα για την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και όλη την περίοδο μέχρι την αντεπανάσταση (δείτε αναλυτικά στη σελίδα 17).

Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη, στο Μέγαρο Μουσικής, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης διευθυντή ορχήστρας Αλέξανδρου Μυράτ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα τριών κορυφαίων Σοβιετικών συνθετών, με θέμα την Οκτωβριανή Επανάσταση: Του Αράμ Χατσατουριάν, του Σεργκέι Προκόφιεφ και του Ντμίτρι Σοστακόβιτς (δείτε αναλυτικά στη σελίδα 18).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ