Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τη σίτιση και τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Επανέρχεται στο θέμα της σίτισης και στέγασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των άλλων δημόσιων λειτουργών στο νησί, η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ, που, με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «η Παιδεία και η Υγεία είναι κεντρική ευθύνη του κράτους» και μεταξύ άλλων υπογραμμίζει:

«Δεν δίνουμε άλλοθι σε καμιά κυβέρνηση και σε καμιά δημοτική αρχή που ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο. Απαιτούμε από το υπ. Εσωτερικών και το υπ. Παιδείας να παρέμβει και να επιχορηγήσει τους δημόσιους λειτουργούς, ώστε να είναι σε θέση με αξιοπρέπεια να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Ειδικότερα για τη Σαντορίνη, η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ανέγερση κατοικιών στα ήδη απαλλοτριωμένα οικόπεδα και κτίσματα του Δημοσίου (σταύλοι Καμαρίου κ.λπ.) ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στο Δήμο Θήρας να τα διαθέτει στους δημόσιους λειτουργούς που υπηρετούν στο νησί μας.

Το ΚΚΕ βρίσκεται αταλάντευτα στο πλευρό των εκπαιδευτικών και στον αγώνα τους για ανάκτηση όλων των απωλειών των τελευταίων χρόνων, για μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς, για ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο σύγχρονης γενικής παιδείας αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν», καταλήγει η ΚΟ Σαντορίνης του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ