Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πέθανε ο 73χρονος που απασχολούνταν στο δήμο Καλαμαριάς

Πέθανε τελικά ο 73χρονος άνδρας που απασχολούνταν στο δήμο Καλαμαριάς στο πλαίσιο προγράμματος κοινωνικής εργασίας και τη Δευτέρα 2/10 είχε καταπλακωθεί από δέντρο στην περιοχή Βότση, κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής δέντρων. Ο θάνατος του 73χρονου επιβεβαιώνει με τραγικό τρόπο τους κινδύνους για την ζωή των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση, όπου σημειώνονται αλλεπάλληλα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα», ενώ σοβαρά ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής εργασίας ένας άνθρωπος 73 χρονών στάλθηκε να απασχοληθεί σε τέτοιες εργασίες.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμαριάς εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 73χρονου και τονίζει ότι η διοίκηση του δήμου «δεν είχε προνοήσει ώστε να έχουν ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα προστάτευαν τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων. Στη συγκεκριμένη εργασία απασχολούνταν ανειδίκευτο προσωπικό με μόνο εμπειρική προϋπηρεσία και που προφανώς δεν είχε το περιθώριο να αρνηθεί να προσφέρει υπηρεσία, για ευνόητους λόγους».

Καταγγέλλει μάλιστα ότι «το περιστατικό συνέβη σε ιδιωτικό χώρο όπου είχαν μεταβεί οι εργαζόμενοι του δήμου μετά από εντολή της διοίκησης του δήμου, προσφέροντας έτσι εκδούλευση, με προφανή στόχο την καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων, τη στιγμή που το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών του δήμου».

Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση καθώς και η πλειοψηφία των διοικήσεων των δήμων, επειδή αντιμετωπίζουν τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων ως κόστος που πρέπει να μειωθεί, μειώνουν τη χρηματοδότηση με αποτέλεσμα να μην χορηγούνται τα απαραίτητα μέσα προστασίας που προβλέπονται από τη νομοθεσία, ενώ λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων χρησιμοποιούνται στις διάφορες υπηρεσίες ανειδίκευτοι εργαζόμενοι που έχουν μικρή ή μηδενική εμπειρία, διακινδυνεύοντας έτσι την ανθρώπινη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ