Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ
Κινητοποίηση για τη μεταφορά των μαθητών

Κινητοποίηση με αίτημα να λυθεί εδώ και τώρα το πρόβλημα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών οργανώνει η Ενωση Συλλόγων Γονέων του δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, αύριο Πέμπτη, στις 7.45 π.μ., πριν την έναρξη των μαθημάτων, έξω από το 2ο ΓΕΛ Μίκρας και το ΓΕΛ Βασιλικών. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε σύσκεψη της Ενωσης Γονέων με εκπροσώπους συλλόγων γονέων, μαθητών από το Λύκειο Βασιλικών, του δήμου Θέρμης και της Β' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Οπως καταγγέλλει η Ενωση, η Περιφέρεια πατώντας στην ΚΥΑ 24001/2013 καταργεί μια σειρά από δρομολόγια που μετέφεραν μαθητές, οδηγώντας τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο με τα πόδια ή χρησιμοποιώντας τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ. Ομως οι δρόμοι που συνδέουν τους τόπους κατοικίας των μαθητών με τα σχολεία δεν έχουν πεζοδρόμια, είναι ταχείας κυκλοφορίας, οπότε η μετακίνηση με τα πόδια είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Επιπλέον, τα υπάρχοντα δρομολόγια του ΟΑΣΘ είναι πολύ λίγα.

Η Ενωση Γονέων απαιτεί με ευθύνη κυβέρνησης και Περιφέρειας να δοθεί άμεσα μόνιμη λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ