Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Δεν συμμετέχουμε στη διαδικασία της «αξιολόγησης»

Να μην προχωρήσει στην υλοποίηση του νόμου για την «αξιολόγηση» προσωπικού στο Δημόσιο, που προωθεί η κυβέρνηση, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ικαρίας. Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζεται ανάμεσα σε άλλα σε σχετική ανακοίνωση του δήμου:

«Πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μαζί με τη ΝΔ, ψήφισαν στη Βουλή την τροπολογία της υπουργού κ. Γεροβασίλη, για την "αξιολόγηση" των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στους δήμους. Με αφορμή τις κινητοποιήσεις που έχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα και στην Τοπική Διοίκηση, υπενθυμίζουμε ότι:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας κατά πλειοψηφία στήριξε την πρόταση της δημοτικής αρχής. Υπερψήφισαν οι σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και της ΑΣΠΙ. Οι σύμβουλοι της ΠΕΑ και της Ικα.Ρι.Α (ΣΥΡΙΖΑ) δήλωσαν "παρών" κατά την ψηφοφορία. Στη συγκεκριμένη απόφαση μεταξύ των άλλων αναφέρονται τα εξής:

"...Αποτελεί δέσμευση του 3ου μνημονίου και απαίτηση του ΣΕΒ, ο οποίος σε έκθεσή του το 2016 απαιτούσε την απόλυση των μισών δημοσίων υπαλλήλων. Στόχος είναι πιο γρήγορα να περάσουν μια σειρά ανατροπές (σύνδεση μισθού με παραγωγικότητα, εκχώρηση αρμοδιοτήτων δημόσιου τομέα στο μεγάλο κεφάλαιο, σύμπλευση του Δημοσίου με ΣΔΙΤ) κ.ά. Ποτέ ως δημοτική αρχή δεν συμβιβαστήκαμε και πολύ περισσότερο δεν επιβραβεύσαμε την τεμπελιά, τη ρεμούλα και την κοπάνα. Ποτέ δεν διαμορφώσαμε θέση που να λέει ότι είμαστε ενάντια σε κάθε έλεγχο στα εργασιακά καθήκοντα κάθε υπαλλήλου. Οπως επίσης δεν θεωρούμε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και ΟΤΑ για τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης. Δεν παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα απόδοσης στην εργασία κάποιων δημοσίων υπαλλήλων, όμως γι' αυτά υπάρχει ο υπαλληλικός κώδικας εργαζομένων Δημοσίου και ΟΤΑ, το πειθαρχικό δίκαιο, αλλά και οι εσωτερικοί κανονισμοί των Οργανισμών. Οι Υπηρεσίες του δήμου μας έχουν πληγεί από τις πολιτικές των μνημονίων, από τις αντιλαϊκές πολιτικές των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων & μνημονίων, έχοντας τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, και θα περιέλθουν σε ακόμα πιο δεινή θέση με απολύσεις μέσω αξιολόγησης".

Ως δημοτική αρχή καλέσαμε σε σύσκεψη το σωματείο των δήμων μας για το θέμα αυτό, αφού μας κοινοποιήθηκε σχετική με το θέμα απόφασή τους. Το σωματείο των εργαζομένων αντιτίθεται στην υπόψη "αξιολόγηση" και μας ενημέρωσαν ότι προχωράνε σε προκήρυξη απεργίας - αποχής μέσα από την ΓΣ, από κάθε διαδικασία εφαρμογής της.

Στηρίζουμε τις αποφάσεις τους και συντασσόμαστε με τις θέσεις του λαϊκού κινήματος, προασπίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Ιδια στάση κρατήσαμε και όταν επιχειρήθηκε η "αξιολόγηση" Δομών και Υπηρεσιών από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στο τέλος του 2014, που συνδεόταν με αναδιαρθρώσεις, απολύσεις και μετατροπή των δήμων σε εργαλεία περάσματος των πολιτικών του αστικού κράτους.

Για τη δημοτική αρχή παραμένουν πρώτης προτεραιότητας οι διεκδικήσεις μας στο πλαίσιο των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την Τοπική Διοίκηση και τους εργαζόμενους.

Δεν συναινούμε και δεν εφαρμόζουμε την "αξιολόγηση" που προωθούν το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση. Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τις αποφάσεις τους (απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά την "αξιολόγηση" ΑΔΕΔΥ / ΠΟΕ - ΟΤΑ / ΣΕΔΙΦ).

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο να δώσει σχετική εντολή στις διευθύνσεις του δήμου για αποχή από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Διεκδικούμε πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με προσλήψεις προσωπικού σε μόνιμες θέσεις εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΣΔΙΤ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ