Τρίτη 10 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
Στην κορυφή του κόσμου ο Πετρούνιας

Associated Press

Επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στο αγώνισμα των κρίκων, ο Λευτέρης Πετρούνιας παρέμεινε στην κορυφή για μια ακόμη φορά κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που έγινε στον Καναδά, κρατώντας τον τίτλο που είχε πάρει πριν από δύο χρόνια στην αντίστοιχη διοργάνωση της Γλασκόβης. Με αυτόν τον τρόπο κατατάσσεται στους θρύλους του αγωνίσματος, όντας ο μόλις ένατος πρωταθλητής που κάνει το «ριπίτ» στους κρίκους, στην 114χρονη ιστορία του θεσμού. Σημειώνεται ότι αυτό ήταν το τέταρτο χρυσό μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση την τελευταία διετία (2 σε Παγκόσμιο - 2015, 2017, 1 σε Ολυμπιακούς - 2016, 1 Ευρωπαϊκό - 2017).

Ο Ελληνας αθλητής ήταν για μια ακόμη φορά εντυπωσιακός στην εκτέλεση του προγράμματός του στον τελικό, που είχε συντελεστή βαθμολογίας 6,3, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 15.433 β. Ακολούθησαν στο βάθρο ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Ρίο, Ρώσος Ντενίς Αμπλιάζιν (15.333 β.), ο μοναδικός που τον είχε πλησιάσει και στον προκριματικό, και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014, Κινέζος Λιου Γιανγκ (15.266 β.). Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη εμφάνιση ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε κάνει και στον προκριματικό, όπου είχε προκριθεί ως πρώτος από τους υπόλοιπους αθλητές συγκεντρώνοντας 15.400 β.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά τη διατήρηση του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή δήλωσε έτοιμος για νέες διακρίσεις και ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθειά του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ