Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να επαγρυπνεί όταν ακούει τα «γεράκια» να μιλούν για επενδύσεις

Σε σχόλιό της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει: «Η συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη, Τζ. Πάιατ, σε τοπικό Μέσο της Θεσσαλονίκης, έρχεται να επιβεβαιώσει το ήδη αυξανόμενο ενδιαφέρον των αμερικανικών μονοπωλίων για την περιοχή της Β. Ελλάδας, σε μια περίοδο που βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα παζάρια και ανταγωνισμοί, σε σχέση με σημαντικά έργα υποδομής (ΟΛΘ, ΟΣΕ, οδικό δίκτυο), τον ορυκτό πλούτο και τις νέες διαδρομές για να περάσουν αγωγοί Ενέργειας. Στοχεύει στην ενίσχυση των συμφερόντων του αμερικανικού κεφαλαίου και μονοπωλίων, στον ανταγωνισμό τους με τα ρωσικά, κινεζικά, γερμανικά, γαλλικά κ.ά. μονοπώλια.

Επιδιώκει να εμπλέξει το λαό της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας στις αντιθέσεις των ισχυρών, που η Ιστορία έχει αποδείξει ότι τις πληρώνουν οι λαοί ακόμα και με το αίμα τους. Γι' αυτόν το λόγο η προσπάθεια της κυβέρνησης να παίξει πιο ενεργό ρόλο στους ανταγωνισμούς στην περιοχή οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής, η νεολαία, χρειάζεται να επαγρυπνούν όταν ακούν τα "γεράκια" να μιλούν για επενδύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ