Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Το πλαίσιο αιτημάτων που διαμορφώθηκε στις συσκέψεις

Στο πλαίσιο που διαμορφώθηκε μετά τις δύο συσκέψεις, προβάλλονται μεταξύ άλλων τα εξής αιτήματα:

  • Κάθε κομμάτι καμένου δάσους να κηρυχθεί αναδασωτέο, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αλλαγές στη χρήση γης. Να σταματήσουν οι εκποιήσεις δημόσιων εκτάσεων, ιδιαίτερα σε δασικές περιοχές και σε ορεινούς όγκους.
  • Να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Υπενθυμίζονται οι μεγάλες πλημμύρες που αντιμετώπισε το νησί το χειμώνα με έναν νεκρό. Παρότι η Ζάκυνθος ήταν για ένα εξάμηνο σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ελάχιστα έργα έχουν γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού είναι και ελάχιστη η χρηματοδότηση.
  • Να καταγραφούν άμεσα όλες οι ζημιές και να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες από το κράτος, ανεξαρτήτως προϋποθέσεων που θέτουν ο ΕΛΓΑ και η ΚΑΠ.
  • Αμεση εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την ολοκληρωμένη προετοιμασία των μηχανισμών δασοπυρόσβεσης του κράτους που έχουν μετατεθεί στις περιφέρειες.
  • Αμεση κάλυψη των οργανικών κενών των Δασικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Μονιμοποίηση των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών.
  • Συγκρότηση ενιαίου φορέα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων για ουσιαστική βελτίωση της προστασίας των δασών, με έμφαση στην πρόληψη, την ανάπτυξη και τη διαχείριση του δασικού πλούτου προς όφελος του λαού.
  • Διάνοιξη δασικών οδών και αντιπυρικών ζωνών, συντήρηση των υποδομών πυρόσβεσης, ενίσχυση των δυνάμεων υποδομής και μηχανικών μέσων πυροπροστασίας (επίγειας και εναέριας).
  • Τακτική ενημέρωση των κατοίκων και εκπαίδευση με ενημερωτικά προγράμματα για τον προβλεπόμενο σχεδιασμό της πυροπροστασίας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πυριτιδαποθήκη η περιοχή από την απουσία μέτρων πυροπροστασίας (2018-07-26 00:00:00.0)
Οι παρεμβάσεις στην εκδήλωση (2018-05-11 00:00:00.0)
Χαιρετίζει πυροσβέστες και μέλη σωματείων που συμμετείχαν στις ομάδες πυρόσβεσης (2017-08-19 00:00:00.0)
Κοντά στους πυρόπληκτους το ΚΚΕ (2015-07-21 00:00:00.0)
Σειρά παρεμβάσεων για την Πυροπροστασία (2013-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org