Τρίτη 3 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Μεγάλες πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση (1917 - 2017), διοργανώνει σειρά μεγάλων πολιτικών - πολιτιστικών εκδηλώσεων. Κορύφωση αποτελεί η εκδήλωση την Κυριακή 26 Νοέμβρη, στις 18.30, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση.

Πολλές ακόμα εκδηλώσεις θα γίνουν από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη πλούσια εκδοτική δραστηριότητα, βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών κ.ά. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, αυτό έχει ως εξής:

  • Την Κυριακή 15 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, διεθνιστική εκδήλωση με θέμα: «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Ο καπιταλισμός είναι το χτες, ο σοσιαλισμός είναι το αύριο». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα απευθύνουν χαιρετισμό οι αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών Κομμάτων που θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της Συντακτικής Επιτροπής της Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διεθνιστικά επαναστατικά τραγούδια.
  • Την Τρίτη 17 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., θα εγκαινιαστεί, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, πρωτότυπη έκθεση με θέμα «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Ταξίδι στην Ιστορία, με το βλέμμα στο μέλλον. Εκθεση γραμματοσήμων και ντοκουμέντων». Η έκθεση θα λειτουργήσει έως τις 28 Οκτώβρη 2017.
  • Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί, στο Μέγαρο Μουσικής, συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης διευθυντή ορχήστρας Αλέξανδρου Μυράτ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα τριών κορυφαίων Σοβιετικών συνθετών με θέμα την Οκτωβριανή Επανάσταση: Του Αράμ Χατσατουριάν, του Σεργκέι Προκόφιεφ και του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ