Κυριακή 1 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
Σκάκι
43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σκάκι για όλους στο χώρο του Αθλητισμού

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το σκάκι είχε ξεχωριστή θέση στις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες και φίλοι του αθλήματος είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, παίζοντας παρτίδες, όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με τον GM Γιάννη Νικολαΐδη σε αγώνα επίδειξης σιμουλτανέ.

Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, μέρα έναρξης των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στην Αθήνα, ο Γ. Νικολαΐδης αντιμετώπισε ταυτόχρονα 12 αντιπάλους όλων των ηλικιών. Θα περίμενε κανείς τη μεγαλύτερη αντίσταση στον μεγάλο μετρ να προβάλει κάποιος πεπειραμένος σκακιστής. Κι όμως, ενώ οι μεγαλύτεροι εγκατέλειπαν νικημένοι από τη δεξιοτεχνία του, τελευταίος έμεινε ένας πολλά υποσχόμενος 10χρονος, ο Θωμάς Θανάτης, παίκτης του ΣΟ Ν. Φιλαδέλφειας! Συνολικά, ο Γ. Νικολαΐδης κέρδισε 11 παρτίδες, ενώ έκανε ισοπαλία με τη μοναδική συμμετέχουσα στην επίδειξη, την Εφη Γεωργοπούλου του ΕΟΣ Αχαρνών.

Την επόμενη μέρα ακολούθησε τουρνουά μπλιτς που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αρκετά μικροί σε ηλικία. Μετά από 5 γύρους νικητής αναδείχθηκε ο Θ. Γερούκαλης του ΣΜΑΟ Καισαριανής, με το απόλυτο σκορ. Παράλληλα με το τουρνουά, παίζονταν φιλικές παρτίδες που κράτησαν μέχρι αργά.


Στο τέλος κάθε μέρας δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικές κάρτες συμμετοχής με αφίσες από τις Σπαρτακιάδες που οργάνωσε η Κόκκινη Αθλητική Διεθνής. Ενα απόσπασμα από την ιδρυτική διακήρυξη της Αθλητικής Διεθνούς παραμένει επίκαιρο 100 χρόνια μετά: «Τα σπορ και ο αθλητισμός από μέσα καταπίεσης και χειραγώγησης στα χέρια της αστικής τάξης πρέπει να γίνουν όπλα για την προετοιμασία και την αφύπνιση των εργατών... Οι προλετάριοι πρέπει να οργανώσουν τον αγώνα και μέσα στους συλλόγους των σπορ, κόβοντας κάθε επαφή με τις αστικές οργανώσεις και την ιδεολογία τους...».


Από το τουρνουά μπλιτς
Από το τουρνουά μπλιτς

Από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων
Από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org