Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Τάζει χρήμα και σταθερότητα στους ομίλους

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόιερ, συναντήθηκε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης, σπεύδοντας να τον διαβεβαιώσει ότι «η αναπτυξιακή μας ατζέντα, η αναπτυξιακή μας στρατηγική είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις δικές σας προτεραιότητες».

Πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιήσει ένα κβαντικό άλμα στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Και πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε από τη δική μας πλευρά. Να μειώσουμε την κανονιστική επιβάρυνση, να μειώσουμε τους φόρους, να καταστήσουμε την Ελλάδα ένα ελκυστικό περιβάλλον για ξένες επενδύσεις».

Συνέχισε στο ίδιο μήκος διασφάλισης παροχών και διευκολύνσεων για το κεφάλαιο: «Οι επενδύσεις απαιτούν χρηματοδότηση και ένα φιλικό περιβάλλον. Ακριβώς σε αυτό έχουμε εστιάσει (...) Πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Και θα εξασφαλίσουμε την απαραίτητη μακροπρόθεσμη σταθερότητα. Μια σταθερότητα που αναζητούν οι σημαντικοί επενδυτές, που έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Υπό αυτή την έννοια, η ατζέντα μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ