Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τραγωδία με 9χρονη προσφυγοπούλα

Αλλη μια τραγωδία με πρόσφυγες σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα στο Καστελόριζο. Ενα 9χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να φτάσει μαζί με τη μητέρα του στη χώρα μας. Μαζί τους ήταν και ένα ζευγάρι με δύο παιδιά. Και οι έξι περισυνελέγησαν από πλήρωμα σκάφους της Frontex στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί από την αρχή δεν αισθανόταν καλά. Ολοι μεταφέρθηκαν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Καστελόριζου, όπου η 9χρονη άφησε την τελευταία της πνοή. Οι υπόλοιποι 5 νοσηλεύονται. Επιπλέον, άλλοι 20 πρόσφυγες εντοπίστηκαν σώοι σε βραχώδη ακτή του νησιού. Οι έρευνες συνεχίστηκαν για εντοπισμό τυχόν και άλλων προσφύγων, αφού πιθανολογούνταν πως όλοι τους επέβαιναν στο ίδιο σκάφος, το οποίο βυθίστηκε.

Εξάλλου, έκκληση στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να προχωρήσουν άμεσα στη μετεγκατάσταση όλων των αιτούντων άσυλο που εμπίπτουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης έκτακτης ανάγκης της ΕΕ και να συνεχίσουν το πρόγραμμα πέρα από τον αρχικό σχεδιασμό των δύο χρόνων, απευθύνει η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ