Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Σημαντικά έργα διαχείρισης υδάτων και λυμάτων

Ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για σημαντικά έργα διαχείρισης υδάτων και λυμάτων εξέδωσε ο δήμος Ικαρίας. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται πως: «...εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου των παρακάτω δράσεων: "Μελέτη γενικού σχεδίου ύδρευσης Ν. Ικαρίας" και "Υλοποίηση σχεδίου ασφαλείας νερού οικισμών", συνολικού προϋπολογισμού 123.885 ευρώ.

Μια ακόμα σοβαρότερη θετική εξέλιξη είχαμε σχετικά με την προσπάθεια κατασκευής βιολογικού καθαρισμού στη Νότια Ικαρία, αφού μετά από αρκετά χρόνια εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου του έργου "Μεταφορά, Επεξεργασία και διάθεση λυμάτων οικισμού Αγ. Κηρύκου Ικαρίας" συνολικού προϋπολογισμού 4.290.000 ευρώ, το οποίο συμπεριλαμβάνει 7 υποέργα. Εργο απόλυτα αναγκαίο και για τη διαχείριση των λυμάτων του οικισμού Αγίου Κηρύκου, του οικισμού των Θέρμων και μεγάλου μέρους των λυμάτων οικισμών που συνορεύουν με τον Αγιο Κηρύκο, αλλά και για τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος.

(...) θετική κατάληξη είχε η προσπάθεια διεκδίκησης χρηματοδότησης του δήμου Ικαρίας από το ΥΠΕΣ σχετικά με αναγκαίες παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τη δυνατότητα παροχής πόσιμου νερού στη Βόρεια Ικαρία. Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 100.000 ευρώ για την τοποθέτηση μονάδας διύλισης στη Γεώτρηση του Χαρακα, έργο που θα αυξήσει σημαντικά μετά από αρκετά χρόνια (η προσπάθεια εκπόνησης μελετών κ.λπ. ξεκίνησε το 2006) τα διαθέσιμα αποθέματα πόσιμου νερού στη ΔΕ Ραχών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ